neljapäev, november 12, 2009

Tegelik loosung

Läksime metsaalusesse bussipeatusesse. Oli kahtlane, kas sinna saab buss tulla, kui rada on nii kitsas. Seal oli mänguloomi. Asusime jala teele, lauldes ingliskeelset laulu põhjapõtradest. Tundus õudne, et peame kogu nii pika maa jala läbima. Meil oli külm, kuni panime endale teki peale.

Strandberg lahkus rohelise erakonna juhi kohalt ja asemele asutati uus partei, mida juhtis üks venelane. Tegelikult oli tegemist sama parteiga uue nime all. Venelase kohta kirjutati, et ta kasutab loosungit "Fašism ei lähe läbi!" Mõtlesin, et kahju, et selline nõmedus. Aga siis lugesin täpsemalt, et seda oli öelnud hoopis tema vanaisa, ise ütles ta "Fašismus peab läbi minema". Ta rääkis, et tänapäeva keskkonna olukorras peavad kõik olema õigetel seisukohtadel. Nendega, kes on valedel seisukohtadel, ei saa koostööd teha. Loosung tähendas, et ka fašistide puhul on parem, kui nad on õigetel seisukohtadel ja nende tegevust saadab edu.

Läksime vee alla, kus pidi toimuma poliitiline koosolek. Vee alt väljumiseks oli mitu kindlat rada. Neid tuli kasutada, kui balloonist õhk otsa lõppeb. Aga võis ära eksida.

Raekojas toimus linnavolikogu valimisüritus. Akna all oli kaetud laud suupistetega. Läksin ja tõstsin sealt oma taldrikusse igat toitu ühe tüki. Siis läksin esimesse tooliritta sööma. Klaus hakkas lugema ette valimistulemusi. Hääletada olid saanud kohalviibijad. Klaus ütles, et kõik kohalviibijad osutusid valituks. Mind oli valitud 40 häälega. Seda kuuldes ei muutnud ma oma unist nägu. Võisin enda iseloomustuseks öelda, et oskan esitada eelnõude kohta paranoilisi küsimusi, millest osad on kasulikud ja osad mitte, aga ei oska uusi eelnõusid kirjutada. Järgmisena loetud said minust vähem hääli - 30 ja 20. Kõige rohkem hääli sai Kulbok - 160. Lõpuks jõudis mulle kohale, et need ei ole mitte linnavolikogu, vaid linnanõukogu valimise tulemused. Erinevus oli selles, et linnanõukogu valisid ainult raekotta kogunenud inimesed, aga linnavolikogu valimised olid veel ees ja seda pidid saama valida kõik linna elanikud.

Hakkasin ärkama. Hingasin sügavalt ja vilinal. Kuulsin, kuidas Pille tsiteeris teises toas minu viimast unenäoüleskirjutust. Juurde lisas ta, et ega ma ei kuulnud, ma norskan. Üks vend tuli minu tuppa ja püüdis mind äratada, aga ma ei teinud välja. Siis hüüdis ta teise tuppa, et jätab mulle riiuliservale šampust, siis ma ärgates arvan, et see on mingi muu jook ja joon ära. Ütlesin, et šampust ei joo ma mingil juhul. Vend oli ehmunud, et ma olin siiski ärkvel.

0 vastukaja: