kolmapäev, detsember 30, 2009

Laenutuspunkt

Toimus neli kraadikaitsmist korraga - Tõnu, Klausi, Anni ja Kadri oma. Kõigepealt kaitsesid Tõnu ja Klaus. Kummagi kõne järel esinesin lühikese sõnavõtuga. Mult küsiti, kas ma pikemalt rääkida ei taha. Vastasin, et ei taha. Kui kaks esimest kaitsmist läbi said, ütlesin, et küsimusi ei esitatudki. Lisasin, et küsimusi esitame Kadrile ja Annile.

Panin kasseti mängima ja hakkasin sellel olevate laulude sõnu paberile kirjutama. Oli öö. Korterisse sisenes selle ansambli liige, mille laul parajasti kõlas. Aga tegemist võis olla ka kurjategijaga, kes ainult maskeerus ansambli liikmeks. Seetõttu viskasin ta välja. Ukse taga oli veel hulk teisi kurjategijaid. Ühel oli nuga käes. Nad tahtsid kõik korterisse tungida ja surusid ühiselt ust lahti, aga mina jaksasin selle üksinda kinni suruda.

Magasime öösel laagris. Mõned käisid tubades ringi. Võibolla nad olid kõrilõikajad. Tõusin püsti ja hüüdsin, et laagris peab rahu valitsema. Aga asi võis siiski olla selles, et oli juba hommik ja nad olid varase tõusmisega. Kurjategijad piirasid maja. Öeldi, et nüüd ei saa isegi väljas kempsus käia. Mina ütlesin, et meil on klaaspurke piisavalt. Võis oodata, et mõne tunni pärast on kurjategijad läinud ja võib rahulikult välja minna. Lahkusime laagrist bussiga sadama suunas, et sõita koju mandrile. Kartsin, et sõit on liiga pikk. Aga aknast paistis juba vesi, mis tähendas, et olime sadamas kohal. Läksime kohe laevale. Öeldi, et meeskond on väsinud, sest laev on päev läbi sõidus. Mulle meenus, et mul ei ole raha. Küsisin Klausilt, kas meil piletid on. Klaus vastas, et tal on neli piletit.

Vaatasin loendurilt, et minu blogisse on tuldud panga leheküljelt. Klikkisin sinna. Seal oli viide juba järgmisele minu blogi sissekandele. Selgus, et pank oli pakkunud välja rea blogisid, mille uute sissekannete pealkirjad ilmusid avalehele, sealhulgas minu blogi omad. Läksin pangahoone juurde raekoja taha. Pank oli avanud seal jalgrataste ja rulade laenutuse. Võtsin rula ja sõitsin sellega tiiru ümber raekoja. Rula tagasi viies kohtusin pangatöötajaga. Ütlesin, et võtsin rula, sest seda mul kodus ei ole. Töötaja vastas, et loll oleks olnud see, kui ma oleksin tulnud laenutusse bussiga. Olin tulnud jala. Ei olnud selge, kas laenutuse eest pidi ka maksma. Läksin istusin hoones sees. Akna taga käis järjest inimesi, kes võisid olla laenutuse eest läbi luugi maksjad, aga praegu polnud raha vastuvõtjat kohal. Minust vooris mööda inimesi, kes läksid kõik samasse ruumi.

Väike Tõnu rääkis halba juttu. Ema rääkis veel väiksema titaga paremat. Kirjutasin päevikusse, et Tõnu jutt muutus ähvardavamaks. Leidsin ühe klassivenna blogi. Mina olin just kirjutanud lastest ja klassivend samuti. Ta kirjutas, et mõne päeva eest sai ta oma vennapoja onuks. Blogi oli siiski teise klassivenna oma kui ma algul vaatasin. Ta kirjutas, et kolm aastat tagasi tegi ta oma esimesele naisele ettepaneku lahku minna. Lahkumineku põhjusi polnud öeldud ja erilist põhjust ei tundunudki olevat.

0 vastukaja: