kolmapäev, detsember 09, 2009

Rahaalbum

Üks vana laulja oli öelnud, et tema ajal maksis poogen, mitte lehekülg või sendid. Tahtsin viia talle enda joonistatud pildi. Pildil oli mägi, mille juurest oli leitud laip.

Joonistasin värvipliiatsitega koomiksit. Koomiksi tegelased olid karud. Taustal kasvasid kased. Kuna tegevus toimus lõunamaal, siis päriselt seal kaskesid ei kasvanud. Ütlesin, et karud eelistavad vist kuusemetsa. Pille aitas mul uue pildi lõpuni joonistada. Kui see valmis sai, siis pahandasin, et ta kogu pinna värviga kattis, oleks tulnud jätta valged jutumullid sisse. Paberi peale langesid veepiisad. Teadsin kogemuste põhjal, et see võib pilti rikkuda.

Üks naisüliõpilane avaldas surmakuulutuste hulgas kuulutuse, et poiss on teda maha jätnud ja ta ootab poissi tagasi. Algul mõtlesin, et sellega võib olla mõeldud ülekantud tähenduses mind, sest oli teada, et ma loen surmakuulutusi. Aga asjaosalisi oli siiski kirjeldatud sellistena, et minuga ei saanud see kuidagi seotud olla. Lamasime vendadega voodites. Isa tuli meie tuppa ja korjas põrandalt münte. Kui ta nendega toast välja minema hakkas, kiskusin tal mündid käest, sest pidasin neid enda omadeks. Päris kindel siiski ei olnud, et need minu omad olid. Tõusin varahommikul üles. Nii vara tõustes oleks mul justkui rohkem aega õppimiseks jäänud, aga tegelikult olin nii unine, et ei suutnud üldse õppida.

Klausil oli välismaa rahade jaoks album ja minul kopikate jaoks kohvipurk. Kui keegi teine välismaa rahasid sai, pani ta need Klausi albumisse. Niiviisi läks meelest, millised on kelle omad. Aga kui keegi tahtis hiljem eraldi albumit hankida ja oma rahad sinna panna, pidi ta ise meeles pidama, millised on tema omad. Albumis olid seni olnud ainult paberrahad, aga nüüd olime saanud välismaa münte ja Tõnu ladus neid albumisse. Olin vist välismaa münte kohvipurki kopikate juurde ka pannud. Klaus pahandas, et Tõnu paneb mündid vale teema juurde. Mina ütlesin, et Klaus võib hiljem ise ümber tõsta. Keerasin albumi lehti ja ütlesin iga lehekülje kohta, mis mündid seal on. Algul arvasin, et need on riikide kaupa, aga tegelikult olid riigid segamini ja paigutus oli muude teemade kaupa. Ma ei olnud rahul, et Euroopa Liit läks üle ühisrahale, sest sellega kadusid erinevate riikide rahad ära. Neid püüti isegi kokku koguda ja hävitada. Kompensatsiooniks püüti küll anda välja erinevaid euromünte, aga see tekitas ainult segadust.

Mängisin maleturniiril. Tahtsin mängida avangut sama moodi, nagu olin selle vastasega varemgi mänginud. Aga äkki märkasin, et kaotan etturi. Pärast sain teada, et etturi löömine oli just viga olnud ja ma olin selle tagajärjel võitnud.

0 vastukaja: