kolmapäev, detsember 23, 2009

Saadeti mäng

Olime maamajas. Nägime aknast, kuidas algas kevadkülv lennukilt. See tähendas, et me ei tohtinud enam põllul kõndida, vaid pidime kogu aeg maja juures olema. Küsisin, kas terad külvatakse koos väetisega. Vastati, et väetist pannakse hiljem. Pärast külvi sadas lumi maha. Aga võibolla see teradele midagi ei teinud, sest osad seemned on nagunii talv läbi külma käes.

Olin maleklubis. Vaatasin oma tulemuste vihikut. Küsisin, mis avangut üks mees mängis. Olin selle mehega mänginud ainult ühe partii. Mulle vastati, et igatahes see mees seisis siin ja ütles, et võitis Sveni. Mina ütlesin, et küll ikka inimene ununeb kiiresti. Aga mulle tuli meelde öelda, et minu vastu mängis see mees Slaavi kaitset. Küsiti, et Slaavi kaitset või.

Mängisime arvutis ühte reketimängu. Mulle olid varemgi reketimängud meeldinud. Kui ma väikse vaheaja järel arvuti taha tagasi läksin, leidsin uue mängimismeetodi, et hoidsin reketit palliga seina ääres paigal, kuni palli seest vastav sammas üleni vedelikku täis voolas. Klaus ütles seda nähes, et muudetud kiirusega ei tohi mängida. Läksin arvutist kaugemale ja ütlesin, et ma ei muutnudki kiirust. Aga siis hakkas tunduma, et muuta võis keegi enne mind, kes mõnda algajat õpetas. Sest minu ja vastase kiirus pidid erinevad olema, kui vastane minu mängu üldse ei seganud. Minu reket pidi aeglane ja vastase oma kiire olema. See mäng oli meile saadetud elektronkirjaga. Ütlesin, et kui exe faile avada, võib vahel viirus arvutisse sattuda. Tõnu vastas, et varem või hiljem see juhtubki. Varem olid vennad võrgust arvutimänge tõmmanud, kui neil veel mingit ohutunnet ei olnud. Ja ka nüüd jooksis arvuti äkki kinni. Tõnu ütles, et see ongi viirus. Kõik isa käsikirjad läksid seega kaotsi, kui neid veel päästa ei saanud. Vähemalt oli see mäng enne viiruse faasi jõudmist huvitav mängida olnud. Ühel korral oli juba mäng varem viiruseks osutunud. See oli olnud tobedam mäng "Sõda ajude vastu". Henn oli seda mänginud, tahtnud mulle ka näidata, aga kui ta proovis mängu algusesse tagasi panna, siis see ei läinud, millest järeldus, et see oli viirus. Nüüd öeldi, et paneme selle viiruse kettale, siis saab edaspidi ka mängida. Aga arvutit uuesti käivitades ta hakkas siiski käivituma. Tõnu ütles, et hoopis laadimine tuli teha. Mäng tahtis samuti käivituda, aga Tõnu ütles, et seda küll enam ei taha, ja läks sellest mööda.

0 vastukaja: