kolmapäev, jaanuar 13, 2010

Fotoroboti pilt nukust

Venemaa oli ähvardanud, et kui Eesti võetakse NATO liikmeks, siis algab tuumasõda. Öösel algas televiisoris uudistesaade. Diktor tahtis öelda, et mõne minuti eest võttis Eesti välisminister vastu NATO pakkumise saada selle liikmeks. Aga saade katkes. See tähendas, et Venemaa oli segajad tööle pannud. Aknast välja vaadates paistsid taevas mustad pilved, nagu oleks tuumasõda juba alanud. Tundus, et silmapiiril kerkib tuumaseen. Mõtlesin, et võtan maailmalõpu vastu rahulikult lamades. Aga siis hakkas tunduma, et maailmalõpp ei olegi nii rahulik, nagu ma olin arvanud, vaid et kõigepealt saabuvad piinajad.

Istusin koos emaga autos. Ema väljus sellest ja läks poodi. Mina tõmbasin käsipidurit, et auto seisma panna. Seejärel võtsin piduri uuesti maha, et sõidutada auto oma maja ette. Ma ei osanud eriti juhtida ja algul panin auto kahte parkimisalasse korraga vahejoone peale. Selle eest võis trahvi saada. Püüdsin autot paremasse asendisse manööverdada. Selleks pidi ta mahtuma läbi kahe võõra auto vahelt, aga pragu oli nii kitsas, et ta riivas võõra auto nurka ja võibolla vigastas seda. Parkisin auto tee äärekiviga paralleelselt, õige parkimisasendiga risti. Auto, mida ma riivanud olin, sõitis minema, ilma et selle juht oleks mind sõimama hakanud. Võibolla siis tema auto ei olnudki kriimustada saanud, vaid enda oma. Ütlesin parkimisplatsil seisvale mehele, et mind jäeti üksinda liikuvasse autosse, aga mul pole juhilubegi. Kui ema poest tagasi tuli, süüdistas ta mind, et mina olen lapse ära kaotanud, sest ma olin öelnud, et laps läks ämmaga kaasa ja et mina hoidsin ema seelikusabast kinni. Seejuures ei olnud selge, kes on ämm, sest lapsel ei saanud ämma olla.

Naiste tennise maailmameistrivõistluste ajal jäi üks laps kadunuks. Tundus, et edaspidi hakkab neid võistlusi alati võitma Nõukogude Liit. Lapse ära viija oli näidanud lapsele nukku. Fotorobotiga koostati pilt, milline see nukk oli olnud. Aga jõuti järeldusele, et sellist nukku pole olemas, see on ainult liialdatud ettekujutus nukust. Näidati, milliseid auhindu on maailmameistriks tulnud naistele antud. Kolmel viimasel aastal oli auhinnaks nukk. Ja kaks neist nukkudest olid siiski väga fotorobotiga koostatud pildi sarnased. Seega oli selge, et lapse oli varastanud maailmameister, ei teadnud veel ainult, kumb.

0 vastukaja: