neljapäev, jaanuar 28, 2010

Inertsiga mööda

Tulin autoga sõitmast. Kirjutasin blogis: "Vasta minu küsimusele". Oudekki kohe vastaski. Olingi teda mõelnud, aga ta ei saanud selles kindel olla, vaid vastas oletuse põhjal. Vaatasin Oudekki koduleheküljele. Seal oli uus link tema unenäoblogile. Ta oli hiljuti minu eeskujul endale unenäoblogi teinud, aga polnud seda mulle öelnud. Kui uuesti vaatasin, siis oli kommentaaride arvuks märgitud juba 6. See tähendas, et sekkunud olid ka kolmandad inimesed, sest mina ja Oudekki olime kahepeale kirjutanud umbes 3 kommentaari. Ja kui jälle vaatasin, siis oli juba 41 kommentaari. Kommenteerinud oli ka Savisaar, kes palus, et tema kommentaarile ei vastataks. Üks naine kiitis seetõttu, et Savisaar on suursugune. Filmis saabus üks mees koos õudustäratava noore naisega. Naine hakkas tema eest põgenema ja mees taga ajama. Naine tõmbas põgenedes enda järel ukse kinni, aga ukse alumises otsas oli väike auk ja mees läks läbi selle. Seejärel asendus auk võrega.

Öeldi, et täna on magistritöö esitamise tähtaeg. Ma võisin täna küll kirjutamisega lõpule jõuda, aga kindlasti poleks ma tänase päeva jooksul tööd köidetud jõudnud. Nii pidi magistrikraad saamata jääma. Peep arvas, et tegelikult võib töö natuke hiljem ka ära anda. Lõpuks tulin mõttele, et ma ei peagi magistritööd ära andma, sest olen juba kraadi kaitsnud ja kes ikka seda ära võtma hakkab.

Vaatasin ajalooõpikust kronoloogiat. Olin ära unustanud aastaarvu, millal Miltiadesel oli lõkke ääres indiaanlasega kõige pikem jutuajamine. Mul polnud see sündmus üldse meeles. Tegelikult oli see oluline sündmus, sest pärast seda jutuajamist suundus Miltiades Vahemere idaossa teisele roomlasele järele. Malelehes oli kirjutatud, et ühel turniiril läks Reshevsky ühe vooru ajal väsinuna mängima ja sai Kereselt vankrile ja kuningale ratsukahvli. Mõtlesin, et ilmselt ta mitte lihtsalt ei jätnud kahvlivõimalust tähele panemata, vaid käis ise sellisele väljale, kuhu sai kahvli panna, seda märgata on raskem. Kirjutasin, et vaatasin seda partiid ükskord malelehest. Selle peale võidi mõelda, et miks ma seda Kerese valitud partiidest ei vaadanud, seal on põhjalikumad kommentaarid. Tehti narkootikumide vastast propagandat. Öeldi, et vanas eas jääb narkomaan kõigest ilma, mis sellest, et alguses on narkootikum andnud häid müstilisi kogemusi. Keegi küsis, et kuidas nii, sõbrad jäävad ju alles. Vastati, et sõpru ka ei jää, sest vanemaks saades ei taha inimesed enam endast madalamal seisjaga tegemist teha, narkomaan jääb täiesti üksi. Mõtlesin, et mina olen ka täiesti üksi, aga nooremana ma mõtlesin, et ma lepin sellise olukorraga, ma võiks selle suhtumise juurde tagasi pöörduda.

Olin täna öösel näinud hulga pikki unenägusid, aga nende sisu suuremalt jaolt ära unustanud. See tuli sellest, et läksin inertsiga mööda. Üks inertsiga möödaminek toimus ärkvel olles ja teine magades.

0 vastukaja: