reede, jaanuar 08, 2010

Kodulehekülje pealkiri

Üks loom venitas piklikku asja, nagu oleks see madu. Öeldi, et ühte liiki seeni ei või süia, sest rästikud vahel hammustavad neid ja seetõttu on need mürgised. Ütlesin edasi, et neid ei tohi süia. Vastati, et tohib küll. Täpsustasin, miks ei tohi. Öeldi, et ah et ma mõtlen seda.

Ühel vennal oli jalg amputeeritud, sest sellel oli gangreen. Ta käis ühe jalaga karkudega. Algul oli tundunud, et kui jalg on korda tehtud, pannakse see alla tagasi. Palju polnud sel teemal räägitud. Aga nüüd hakkasin kartma, et kui jalg nii pikalt alt ära on, siis seda tagasi ei pandagi. Kuigi külmutatult pidi seda vist säilitada saama. Teine vend käis ka karkudega, kuigi tal olid mõlemad jalad olemas.

Öeldi, et enamus küsitletuid on Hispaania poolt. Küsisin, mis mõttes poolt, mida nad soovivad, et tehtaks. Maailma riikide valitsused olid omavahel kokku leppinud, et kui mõni inimene läheb välisreisile, siis ei tohi ta seal küsitlustele vastata.

Minu koduleheküljele oli üles serva kirjutatud Kalamaja. Seal linnaosas oli Helina varem elanud. Üks inimene oli mulle öelnud, et talle meeldib minu kodulehekülg eriti selle pealkirja pärast. Ma ei teadnud, kas ta pidas pealkirjaks nime Kalamaja või õiget pealkirja. Kalamaja polnud ma sinna ise kirjutanud, see nimi oli kaasa tulnud vist Helina pildiga. Minu koduleheküljel olid reas teiste inimeste pildid. Oli öö. Magasin oma voodis. Kõrvalvoodis magasid Helina ja palju muid inimesi. Mõtlesin, et võiks Helinaga rääkima minna, ja hakkasin tema voodi suunas roomama. Aga mõtlesin ümber. Jäin küll voodist välja, aga pea panin oma voodi peale. Tuppa kõndis sisse tilluke. Ütlesin talle tere. Minu ette ilmus lapse moodi nägu, kellega hakkasin rääkima. Teised seda nägu ei näinud, aga kuulsid minu juttu. Artur ütles kellelegi, et ma olen ise enda vanaisa. Võidi mõelda, et kui ma väljusin voodist Helina voodi suunas, siis selles suunas tunnen ennast rohkem kodus. Artur rääkis, et saksa keel võib saada inglise keele asemel rahvusvahelise suhtlemise keeleks. Tuppa tuli Parts, kes rääkis eesti keeles. Mina mäletasin, et varem rääkis ta vene keeles. Ütlesin talle, et ta on eesti keele selgeks saanud. Ta vastas, et vahepeal ei olnud see tal meeles. Magasin oma voodis ja rääkisin läbi une. Tundus, et ema tuli vist mind äratama, aga ma ei ärganud.

0 vastukaja: