laupäev, jaanuar 16, 2010

Päriselt unes rääkimine

Viimasel ajal olin öösiti läbi une rääkima hakanud. Varem ma olin kartnud, et räägin, aga polnud rääkinud, nüüd rääkisin päriselt. Nendes unenägudes, mis mul meelde jäid, olid mul mõistlikud seisukohad, aga need, mille ajal ma rääkisin, paistsid olevat hullemad. Ema ütles, et mul on vist kõnekeskus rikki läinud ja see on ravimatu. Üks vend pistis minu padja alla paberi, millele ta oli kirjutanud Leningrad. Kirjutasin ise sama linnanime hästi kunstipärase ja keerulise käekirjaga. Kui paberi uuesti padja alt välja võtsin, siis hakkas tunduma, et vend on kirjutanud hoopis ansambli nime. See oli justkui sulama hakanud pakendis toit. Viisin paberi vennale kööki, öeldes, et see on ansambli nimi, ja vend tegi imelikku nägu. Seoses unes rääkimisega ütles ema, et see tekitab paksu verd. Ta lisas, et tegelikult tuleks mind kividega surnuks loopida, et kurat minu seest välja läheks. Vahepeal magasin ja vahepeal olin ärkvel, aga unes rääkimise lugu kummitas kogu aeg. Seda, mis ma muul ajal rääkisin, enam ei usutud. Lõpuks ühe ärkveloleku ajal hakkas tunduma, et võibolla on see ka tegelikult unenägu. Tegemist on lihtsalt nii pika unenäoga, et selle sisse mahub nii öid kui ka päevi mitu tükki. Kui vend oleks teadnud, et ma läbi une räägin, siis ta poleks selle pakendi peale imelikku nägu tegema hakanudki, sest see oleks olnud palju tühisem. Varem ma polnud nii pikka unenägu näinud. Kõndisin pimedas toas ringi ja püüdsin ärgata.

Malemängukoht oli varem olnud ühes majas, nüüd oli ta järgmises. Vahel oli uus maja kinni, siis oleks võinud selle asemel neil päevadel vanas majas mängimas käia. Algul oligi nii tehtud, aga nüüdseks oli vana maja unustatud. Kui uus maja oli kinni, siis vanasse minna ei olnud mõtet, sest keegi teine sinna enam ei läinud.

Puhkes sõda Gruusia ja Aserbaidžaani vahel. Kui Venemaa oli Gruusiale kallale tunginud, olid eestlased olnud Gruusia poolt, aga nüüd kus Gruusia Aserbaidžaanile kallale tungis, ei elanud keegi Gruusiale kaasa. Tegelikult Gruusia oli enne Venemaaga peetud sõda ka osseetidega ülbelt ümber käinud.

0 vastukaja: