teisipäev, veebruar 09, 2010

Kiiresti kasvavad lapsed

Vaatasime fotot Euroopast. Keskel oli üks suurem lamedam laik. See oli Berliin. Öeldi, et Saksamaal elatakse mujal igal pool puude all, väljaarvatud Berliinis. Teised suuremad pealinnad olid ka sarnased laigud, aga mitte nii suured. Kogunesime metsaalusele teele rattaralli starti. Mina ootasin starti kaelani vees seistes. Kui ralli pihta hakkas, sõitsin teistest väiksema ringi.

Läksin spordikooli malevõsitlusele, kuhu mind oli kutsutud. Üks vanem mängija küsis, mis on minu kõige kõrgem koht Tartu meistrivõistlustel. Vastasin, et olen kaks korda kümne hulgas seitsmendaks tulnud. Nuppe peale pannes selgus, et ühes komplektis ei ole kõik nupud alles ja need tuli asendada muude lauamängude nuppudega. Kui mäng pihta hakkas, ei leidnud ma kohta, kus mängida. Iga laua taga oli keegi minust noorem ja Rei andis neile simultaani. Küsisin Reilt, kas mina ei peagi osalema. Rei vastas, et ei pea. Ütlesin, et ma ei teadnud, mis võistlus siin on. Hakkasin koju minema. Mõtlesin, et hakkan iga päev valmistuma Tartu meistrivõsitlusteks, et tulla Tartu meistriks. Valmistun Kerese "Valitud partiide" järgi, neid põhjalikult analüüsides. Vaatan sealt raamatust ainult nende avangutega partiisid, mida ma ise mängin.

Käis sõda. Aga rindejoon ei olnud vist katkematu, vaid vaenulikud väeosad seisid vastamisi ainult teatud kohtades. Mõtlesin minna ringiga vaenlase väe selja taha ja süüdata seal põllu, võibolla ka metsa. See oli küll meie oma rahva maa, aga seda nimetati põletatud maa taktikaks.

Ajalehes kirjutati ühest pikast tumedanahalisest naisest, kes oli seotud kahe ühesuguse eesnimega inimesega. Fotol oli see naine koos oma kolme lapsega. Üks laps oli 5, teine 3 ja kolmas 2-aastane. Lapsed olid juba peaaegu sama pikad kui ta ise. Mõtlesin, et see naine on ju tegelikult Tõnuga abielus. Aga siis märkasin, et see, keda temaga seotuna on mainitud, kannabki nime Tõnu. Tõnu oli öelnud, et ta tahab, et tal oleks veel rohkem lapsi kui tema vanematel. Tal polnud küll nii paljude laste toitmiseks raha, aga raha sai ta vanemate käest. 5-aastane laps oli helilooja. Ta tahtis välja anda oma CD-d. Isa rääkis, et see laps isegi oskab kirjutada, enamus lapsi kirjutab halvemini. Näiteks ei meeldi isale "Õnneliku printsi" stiil, kus on kohmakas sõnastus, et tegelane astub ametisse peaministrina, siis läheb tagasi ja astub ametisse peaministrina. Isa lisas, et seda raamatut pole ta kunagi lugenud.

0 vastukaja: