esmaspäev, veebruar 08, 2010

Püksirihm akna küljes

Mul oli selline magnetkaart, et kui see silma juurde panna, näitas ta teel seisva inimese nime. Niiviisi tundsin ära Kati P., keda ma muidu ära poleks tundnud. Mulle ainult ei meeldinud, et niiviisi võidakse arvata, et ma pildistan. Teisel pool teed kõndisid Antti ja Sander. Sander irvitas ja ütles, et eelmine kord pidasin teda Anttiks. Olin tõesti seetõttu ühe asja Sandri kätte andnud. Nüüd viskasin talle ühe eseme vastu varvast. Läksime kooli matemaatika tundi, kus meile õpetati keerulisi asju. Kui tund läbi sai ja klassist välja läksin, tuli mulle vastu suur kari õpetajaid. Vastu tulevale õpetajale oleks tulnud tere öelda, aga kui neid nii suur kari tuli, siis ei jaksanud ma ühelegi öelda. Läksin koolisööklasse. Mul oli kuu söögiraha maksmata, aga kuna olin suurem osa kooliskäimise ajast tasuta süia saanud, siis arvasin, et võiksin nüüd ka tasuta süia. Aga sööklas ütles üks õpetaja mulle, et nüüd saab maksta ühe söögiaja raha korraga kohapeal. Sai maksta raha või bussitalongiga. Maksin bussitalongiga, kuigi see maksis ühest toiduportsust natuke rohkem ja raha tagasi ei antud. Mul oli taskus ka raha, sealhulgas üks välismaa münt.

Kui ma järgmine kord koolisööklasse sööma läksin, ei maksnud ma isegi bussipiletiga. Mõtlesin, et sööklal on see toit juba olemas, järelikult nad ei jää söömise tagajärjel vaesemaks. Lähenesid lõpueksamid. Käisime teist korda keskkoolis. Olin kogu aeg mõelnud, et teist korda ma lõpueksameid ei tee, aga nüüd hakkasin mõtlema, et võiksin teha, sest mulle meeldib eksameid sooritada. Eksamiteni on veel poolteist kuud aega, seega jõuan veel palju asju selgeks õppida. Kui osadeks eksamiteks ei jõua ja neil läbi kukun, saab pärast teha ka järeleksamit ja siis ei pea enam õppima kõigiks eksamiteks korraga. Aga otsustasin, et ma siiski ei lähe lõpueksamitele, sest eelmisest korrast on mul head hinded, mida ma ei taha ära rikkuda. Siis sain inglise keele eksami hinde niisama, loobudes eksami sooritamisest, ja nüüd ei soorita ma seda kunagi. Ainult et keegi peale minu ei tule selle peale, et eksamitele võib minemata jätta. Rääkisin Erikule, et ma ei taha eksamitele minna, sest eelmine kord sain nende eest peamiselt viisi ja mõne nelja, aga nüüd tuleksid samade asjade eest kolmed. Erik pöördus selle küsimusega õpetaja Kalme poole. Kalme ütles, et kui klass hääletab, et ta eksameid ei taha, võib need ära jätta. Mina mõtlesin, et miks mina pean enamuse otsuse järgi käituma, miks ma ei või ise otsustada, kas ma eksameid teen või mitte. Erinevad eksamitegijad pidid eksamiruumi sisenema erinevatel kellaaegadel. Helen ütles, et ta teeks eksami hommikul kõige varasemal kellaajal. Ta küsis, kes tuleks varahommikul autoga tema ema ja vanaema maja eest läbi, et teda kooli sõidutada. Mõtlesin, et kas Helen siis välismaal elades nii palju raha ei teeninud, et oma korter osta, kui ta elab endiselt koos ema ja vanaemaga. Ariel ütles, et tema võib Helenit sõidutada. Sellega otsustati, et Ariel ja Helen sisenevad eksamiruumi kahekesi. Istusime suure ruumi seina ääres. Ariel küsis Erikult joogitopsi. Erik ütles, et kui Ariel selle tüdrukutele viib, siis joogu see enne tühjaks, muidu tuleb triip. Ma ei teadnud, mida see tähendab. Võibolla aidsi. Ariel ja Erik hakkasid omavahel kaklema. Kaklus läks järjest metsikumaks ja nad peksid üksteist järjest suuremate esemetega. Läksin väiksesse ruumi, kus oli suur aken. Uks pandi minu selja taga kinni. Nüüd pidin vist sinna nii kauaks luku taha jääma, kuni ma nälga suren, sest kedagi polnud ust lahti tegema tulemas. Kui keegi ukse tagant mööda läks, oleks võinud hüüda, et ta ukse lahti teeks. Aga ma ei kuulnud, millal mööda minnakse.

Üks naisblogija oli hakanud lugema minu blogi, mille peale mina olin omakorda tema blogi lugema hakanud. Aga nüüd oli ta blogi maha võtnud. Otsustasin võtta järgmise naisblogija, kes kunagi mõned korrad minu blogi oli külastanud ja tema blogi lugema hakata. Nüüdseks olin ma viimane, kes oma külastustest jälgi jättis, kõik teised tegid seda varjatult. Lugesin selle naisblogija kohta juturaamatut. Seal kirjutati, et üks mees läks tema maja juurde ja luuras teda nurga tagant. Naine pani teise korruse akna külge püksirihma, nii et aken imes püksirihma sisse. Naine ise läks maja juurest kaugemale. Mees tuli nurga tagant välja, võttis oma pükstelt püksirihma maha ja kinnitas selle sama akna külge. Aken imes selle ka sisse. Nüüd oli mees ilma püksirihmata ja püksid kippusid alla vajuma. Tuli oodata, millal naine tagasi tuleb, et rihm kätte saada. Naine tuli alles õhtul. Nad läksid koos tuppa. Edasi läks jutt ähmaste väljenditega. Oli kirjutatud, et meest hakkasid huvitama alternatiivsed kehaosad. Aga üheks alternatiivseks kehaosaks oli nimetatud hoopis nägu. Oli kirjutatud, et järgmiseks hommikuks sai nende vahel kõik korda.

0 vastukaja: