kolmapäev, märts 24, 2010

Füüreri austajad

Holokausti eitamist tahetakse teha kuriteoks. Aga kui Hitleri austaja usub, et holokausti pole toimunud, siis on ta vast parem inimene kui see, kes kummardab Hitlerit just holokausti pärast. Kuigi võibolla rumalam.

Eestis on tegelasi, kes kritiseerivad igaühte selle eest, kui ta on kuulunud kommunistlikusse parteisse, aga samal ajal ise vehivad natsisümboolikaga. Minu jaoks üks totalitarism puha.

Mingi organisatsioon olevat nimeks võtnud Estland88. Nime järgi otsustades ei ole nad isegi eesti marurahvuslased, vaid saksa natside teenrid.

Kunagi olin ise valmis minema koos klassivennaga Hitleri sünnipäeva puhul pitsat sööma. Aga siis ma olin alaealine ja tahtsin rohkem nalja saada. Nüüd ma nii ei teeks ja ei saa aru, kui seda teevad minust veel vanemad inimesed. Tegelikult jäi see pitsasöömine ka tol korral ära, sest ühele kolmandale klassivennale see ei meeldinud. Ülikooli ajal meeldis mulle lugeda Hitleri elulugusid muuhulgas sellepärast, et leidsin sarnasusi Hitleri ja enda tervisliku seisundi vahel. Aga nüüd ma tunnen parema iseloomuga haigeid inimesi ka. Midagi saab õppida ka vaenlaselt, aga oma põhimõtetele peab seejuures kindlaks jääma. Kui on tegemist õigete põhimõtetega.

0 vastukaja: