teisipäev, märts 02, 2010

Punkari poeg

Üks tüdruk näitas kaarti. Algul näitas ta Kanada saari, siis liikus hoopis Norra juurde. Ütlesin, et Baffini maa on Kanadas. Tüdruk ütles, et mul on õigus, ja liikus kaardikepiga Kanada juurde tagasi. Ta näitas, et kuigi enamus saari on seal jääga kaetud, on üks saar jäävaba ja seal on mitu asulat. Golfi hoovus liikus põhja ühe temperatuuriga ja teine hoovus tuli teiselt poolt Euraasiat lõunasse teise temperatuuriga, aga tegelikult see oli ühe ja sama vee liikumine. Henn rääkis oma reisist Põhja-Jäämerele. Ta oli seal kasutanud võrdlust, mille peale kaks tüdrukut olid protesteerima hakanud. Üks tüdruk oli öelnud, et seal on ikka vahe, kui tema ei viska kotti laua peale, aga teine tüdruk viskab. Õpetaja oli rääkijale öelnud, et võibolla ta räägib veel oma säärtest ka. Ei tohi rääkida isiklikest eelistustest, vaid peab rääkima ajaloost. Mina mõtlesin, et kui on tegemist vaimsete eelistustega, siis võib neist rääkida.

Üks 50-60-aastane mees oli punkar. Tal oli madal hall punkarihari. Tema poja kohta öeldi, et kui see saab 5-aastaseks, siis ta hakkab varastama. Pojal oli käes kohver, kuhu ta kavatses hakata panema varastatud asju. Mõtlesin, et võiks seda poissi jälitada, et ta teolt tabada, või nõuda, et ta kohvri avaks. Keset Tartut tehti jaanituld. Öeldi, et see ohustab alati turuhoonet süttimisega, aga ei ole veel ükski kord süttinud. Ma ei saanud aru, miks peaks turuhoone süttima, kui lõket tehti hoopis teisel tänaval. Aga selgus, et varasematel aastatel on lõke olnud turuhoone uksest meetri kaugusel. Vana punkari nimi minu unenäos oli olnud Villu. Mõtlesin, et see võis tulla sellest, et olin võibolla näinud ajalehes sellise nimega mehe fotot. Kui vaatasin kontrolliks eelmise päeva ajalehte, siis seal oligi foto ühest Villu-nimelisest mehest. Mõtlesin, et siis ma unenägu üles kirjutades seda nime kirja ei pane. Kooli lõpuaktusel oli seisnud tohutu kari inimesi, kellel olid ristid kaelas. Mulle jäi see arusaamatuks, sest minu meelest ei olnud lõpuaktus nii suur usupüha nagu jõulud. Olin neelanud tableti, aga varsti tuli tablett suust välja tagasi. Otsustasin, et uuesti ma teda ei neela. Olin tabletile augu sisse seedinud.

Vaatasin oma magistritööd. Selgus, et seal oli vahel palju minu joonistusi, mis ei olnud töö teemaga üldse seotud. Mõtlesin, et kuidas töö hindajad sellesse suhtusid. Aga jõudsin järeldusele, et joonistused on vist ainult mustandis, puhtandi olin otsustanud esitada siiski ilma illustratsioonideta. Ühel maalil oli Mussolini üksikul saarel. Ajalehes oli ilmunud artikkel, kus Mussolini lükkas ümber väite, et talle meeldib suitsetamine. Ta kinnitas, et suitsetamine talle üldse ei meeldi, talle meeldib hoopis mõõgaga vehkida.

0 vastukaja: