laupäev, aprill 24, 2010

Karu nahas

Helina oli rääkinud ühe uskumatu loo. Selle põhjal võis oletada, et ta teeb ise ka uskumatuid asju. Müügil oli olnud mürgist piima. Aga öeldi, et ühtegi inimohvrit ei ole. Vaieldi vastu, et see käib Eesti kohta, aga sama ei saa öelda Krimmi kohta. Krimm on mere ääres ja mereäärsetes kohtades sureb aastas kaks miljardit inimest. Läksin koju. Klaus oli tapnud karu ja selle ära nülginud. Karu nahk oli leotamiseks vett täis lastud. Läksin karu naha sisse vanni, kuigi see vesi ei olnud päris puhas. Mässisin karunaha endale ümber, et naised mind ilma riieteta ei näeks. Mind võrreldi Tõnuga, kes mässib endale riideid ümber.

Ülikooli maleklubile valiti uut juhatust. Kandideerisin ka. Mõtlesin, et need, kes mind ei tunne, võivad mind perekonnanime järgi ära valida. Maleliidult tuli kiri, kus oli toodud kandidaatide nimekiri, milles mind ei olnud. Kirjas oli öeldud, et maletajatel on hea tava, et kandidaate ei esitata ainult oma klubis, vaid nende nimekirjale küsitakse ka teiste allkirja. Iseküsimus, kas meie klubis taheti Maleliidu kirja arvesse võtta. Kõndisin läbi linna. Mõtlesin, kas ma oskan üldse juhatuses midagi teha. Kui mind valitaks, siis hakkaksin korraldama turniire, kus kõik peavad mängima sama avangut. Turniiride ajal klubi esimehega rääkides ütleksin, et nüüd on juhatuse koosolek, hoolimata sellest, et teisi juhatuse liikmeid poleks kohal. Jõudsin Tähtverre vanaema maja juurde. Majast kostis spordivõistluste ülekannet. Mul läks tahtmine majja siseneda üle. Mõtlesin, et ei tea, kas kui mina majas peol viibin, kostavad meie hääled sama moodi tänavale ära. Kõndisin tagasi. Läbi linna kõndides kuulsin selle võistluse ülekannet veel mitmes kohas. Kodus jälgisin internetist, kuidas Tallinnas arvutati minu töövõimekaotuse uut protsenti. Protsent ekraanil vähenes. See tuli vist sellest, et kui ma ise nende poole arupärimisega pöördusin, järeldati, et siis on mu töövõime suurenenud. Vahepeal kaotuse protsent ka suurenes ja läks isegi sajani. Aga lõpuks jäi ta ikkagi pidama sellel arvul, mis ta oli olnud varem.

Kõndisin Kaunase puiesteel oma vana maja juures. Kuulsin, et kuskil hüüti tere. Vaatasin maja aknad järjest üle. Ühel aknal oligi endine naaber, kes minuga rääkis. Ta küsis, kas mulle inimestele otsa vaadata ka ei meeldi. Viimasel ajal olid endised naabrid siin minuga juba kolm korda rääkima hakanud. Edasi kõndides mõtlesin, et kui Tõnis ja Joosep suuremaks kasvavad, tulen nendega Kaunase puiestee liivakasti mängima. Kuigi võibolla lastele ei mõju hästi, kui nad paljudes erinevates kohtades peavad viibima. Aga Kaunase puiesteele olin neid juba toonud. Mõtlesin, et vastutulejatele ei ole hea otsa vaadata, sest pealtnäha on kõik normaalsed, aga kui otsa vaadata, siis mõni pilgutab silma. Mul hakkas kõndimisoskus ära kaduma ja edasi liikumiseks pidin pingutama. Vastu tuli kaks tüdrukut, kellest üks oli miniseelikuga. Võibolla nad arvasid, et ma sätin jalgu üksteise ette nende eeskujul.

Ühel mehel oli 50. sünnipäev. Sel puhul tegi tema ema talle 20 kingitust. Seetõttu hakkasin tahtma, et ma ka juba 50-aastaseks saaks. Aga minu juubelini oli veel üle kümne aasta aega. Võibolla selle saabudes keegi enam polekski kingitusi teinud. Mõtlesin, et oma 50. sünnipäeval kirjutan blogis, et ma ei saanud jälle ühtegi õnnitlust ega ühtegi kingitust. Kodus hakkasin kuulama raadiot. Vanasti oli raadiole märgitud pikk laine, kesklaine ja lühilaine, aga sellel raadiol oli neid vahemikke selle asemel numbritega iseloomustatud. Tahtsin kuulata mõnda vene- või ingliskeelset jaama, et keelt õppida. Leidsingi ühe ingliskeelse. Aga ma ei saanud lausetest üldse aru, vaid ainult üksikutest sõnadest. See aasta pidi meil olema inglise keele eksam ja uuematel eksamitel oli lindi kuulamise küsimus. Ma sain inglise keelest aru lugedes, aga mitte kuulates. Lootsin siiski, et seekord kuulamise küsimust ei tule, sest me polnud sel õppeaastal üldse lintide kuulamist harjutanud. Vaatasin ühte mulle tundmatut ajalehte. Selle esiküljel oli foto vähestes riietes presidendiprouast ja sees oli tema kohta terve fotoseeria ja artikkel. Ühel fotol oli president ka peal.

0 vastukaja: