pühapäev, aprill 18, 2010

Kauba tellimine

Olin tellinud poes Oudekkile tordi tema hiljutise sünnipäeva puhul. Tordile pidi ta ise järele minema. Teatesse kauba tellimise kohta ei pannud ma oma nime ega kauba nime. Kui läksin uuesti poodi, oli teise poe külge pandud plakat, millel Oudekki teatas, et helistas poodi ja küsis järele, mis kaup see on, ja ta ei lähe sellele järele. Mõtlesin kirjutada Helinale, et vähemalt sain vastuse. Tordi tellimine kinnitas, et ma ei karda midagi. Kuigi Oudekkile helistada ma veel ei suutnud. Poes panin korvi erinevaid toiduaineid ja läksin nendega kassasse. Kassapidaja hakkas minu kaupa sööma. Tahtsin osta kaks hapukurki, aga müüja oli juba mõlemast poole ära söönud. Lõpuks ütlesin, et kui ta minu kaupa sööb, siis ma ei ostagi midagi. Läksin raha maksmata minema. Võtsin koju kaasa ka selle tordi, mille olin Oudekki jaoks tellinud. Kodus ma ei tahtnud öelda, mis tort see on. Klaus küsis, kas täna on Oudekki sünnipäev. Vastasin, et ei ole. See kuupäev, mida Klaus pidas Oudekki sünnipäevaks, oli hoopis tema ema sünnipäev. Ütlesin õige Oudekki sünnipäeva. Ütlesin, et tean nende perest kõigi sünnipäevi. Loetlesin ka Pireti ja nende isa sünnipäevad. Nende isa sünnipäev oli Pillega samal päeval. Ütlesin, et ega ma kõigi oma vendade sünnipäevi peast ei tea. Paberile oli kirjutatud Oudekki nimi, aga ühe k-ga. Mõtlesin, et kas ma olen siis kogu aeg kirjapilti valesti teadnud. Aga jõudsin järeldusele, et ma olen kindlasti kahe k-ga kirjutamist ka näinud ja seda on isegi vastavalt hääldatud. Trummal rääkis, et täna on esimene aprill ja kui ta hommikul üles tõusis, oli talle jäetud sedel, et ta läheks google'isse klõbistama. Nüüd võibolla juhtus, et ma ei saanud aprillinaljast aru. Õnneks ei olnud ma seda välja näidanud. Küsisin Trummalilt, kas ta tegi aprillinalja või tehti talle. Ta vastas, et ikka talle tehti.

Vaatasin oma murdeea käekirja. Mul oli kogu aeg meeles olnud, et siis läks mu käekiri vahepeal koledaks, aga praegu tundus see küll ilus. Ta oli küll teistsugune kui varem ja hiljem, aga mitte halvem. See käekiri, millega ma praegu Helinale kirju saatsin, tundus isegi halvem. Halb sai tunduda ainult värske käekiri. Istusin ülikooli ajalooloengus. Õppejõud rääkis, aga ma ei jõudnud iga lauset kirja panna. Vaatasin vahepeal pinginaabri vihikust, mida kirjutada tuli. Pinginaaber vaatas omakorda minu vihikusse. Õppejõud rääkis klõbinast. Ütlesin pinginaabrile, et pastakas ka klõbiseb. Ma olin vahepeal mõnest loengust puudunud, aga konspektiga jätkates ei tähistanud vahele jäänud kohti ära. Nii võis juhtuda, et eksamiks õppima hakates läheb mul meelest teiste konspekte laenata.

Mõtlesin, et ma olen vist Helina unenägudest täiesti valesti aru saanud. Aga Helina ei olnud ikkagi teistest inimestest halvem, vaid teised olid samasugused ja neist osade kirjutised mulle meeldisid. Helina oli ühes unenäos näinud, et ta ripub. Seda meenutades rippusin ka oma trepikoja ukse ees. Helina oli vist ka algul mõelnud, et mina olen samasugune nagu tema. Aga vähemalt mina olin teistsugune.

Olin tänased unenäod blogisse kirja pannud. Nüüd tuli mulle meelde, et unustasin kirja panna selle unenäo, kus ma tellisin Oudekkile tordi. Mõtlesin, et ma ei hakka selle jaoks uut sissekannet tegema, vaid lisan ta olemasolevale sissekandele. Ainult et seda sissekannet võidi juba lugenud olla. Mulle meenus, et selles unenäos oli ka selline koht, kus mõtlesin Helinale midagi kirjutada, aga nüüd ei tulnud meelde, mida. Nüüd mõtlesin, et kirjutan Helinale hoopis, et Henn magab veel kauem kui mina. Henn lamas voodis ja ütles, et ega ta unevajaduse pärast ei maga. Oudekki ei olnud küll minu tellitud tordile järele läinud, aga nüüd tellis mulle vastukingituse. Ta tegi seda OKI nime all, aga oli aru saada, et see tähendab Oudekkit. Tema kingitus oli rohkem kui 900 krooni maksev raamat, seega veel kallim. Tegelikult ta tellis mulle terve pika nimekirja raamatuid. Tuli mõelda, millise kotiga neile järele minna, et nad kõik ära mahuks. Kui ta tegelikult raamatute sildi all midagi halvemat ei olnud saatnud. Mulle polnud selge, kas pean raamatute eest maksma ise või on Oudekki juba maksnud. Püüdsin sellest sedelit uurides aru saada.

0 vastukaja: