esmaspäev, mai 24, 2010

Väljendite õppimine

Henn ütles titale "mõne" ja tital oli jätk juba meeles, mistõttu ta lisas "...nd aastad". Eriti naljakas oli see sellepärast, et ise oli ta ainult üks aasta vana. Läksin suurde tuppa ja rääkisin vanematele inimestele, et Hennul ja Toomal on uus mäng. Kordasin, mida nad olid öelnud. Mulle vastati, et see tita pole Toomas, vaid Tõnis. Toomas oli juba suur. Ütlesin, et ükskõik.

Ühes Sõltumatu Infokeskuse teates oli loetletud väljapaistvaid eestlasi, kellele on liiga vähe tähelepanu pööratud. Need olid kõik mulle tundmatud nimed. Nüüd tuli uus teade, milles üks teine kirjutaja ütles ühe luuletaja kohta, et see on ka suurepärane inimene. Selle luuletaja nime ma polnud ka varem kuulnud. Tegemist oli ilmselt lihtsalt kirjutaja isikliku tuttavaga. Raun oli pannud teate alla lisa, milles palus veel pikast reast inimestest teateid kirjutada, nii eestlastest kui ka välismaalastest. Need olid juba tuntumad nimed. Tegemist oli erinevate kultuuritegelastega. Aga see lisa oli teist värvi kastis, mistõttu kõik ei pruukinud selle peale tulla, et seda tuleb ka lugeda. Nimekirja järgmine alajaotus oli "Irvitamiseks". Seal olid mõned blogide nimed. Nende hulgas oli üks, mida olin hiljuti kommenteerinud. Seal kirjutati umbes samasugust juttu nagu Oudekki. Minu blogi polnud kummaski alajaotuses nimetatud. Mõtlesin, et ma pean alati andestamatuks, kui minu blogile ei viidata. Aga tuli veel kolmas alajaotus "Isiklikult tähtsat". Seal oli toodud katkend ühest romaanist, milles oli öeldud, et 13-tänaval elavad kurvad ja sünged inimesed. Kuna minu blogi nimes oli ka arv 13, siis võis see tsitaat olla lisatud minu blogile mõeldes.

Vaatasin sahtlist vanu ajalehti. Segamini oli kaks erinevat samasuguses väikses formaadis ajalehte - "Luup" ja "Maleleht". Minu raamatu arvustaja oli kirjutanud, et ajakiri "Luup" on ammu ilmumise lõpetanud. Aga sellega ta ei arvestanud, et see alguses oli ajaleht. Hiljem oli ta tõesti muutunud ajakirjaks, paksemaks ja kriitpaberil ilmuvaks. Näitasin neid vanu ajalehti emale, et varem avaldati ajalehtedes nii häid fotosid, et neid ei ole tahtmist minema visata. Aga kui ma neid fotosid näitama hakkasin, ilmusid siiski sealt ka nähtavale vähestes riietes inimesed.

Taevas lendas üks lennuk. Öeldi, et ega lennukid taevas niisama ei lenda. See tähendas, et tema eesmärk võis olla mulle pomm visata. Või võibolla ei olnudki see lennuk, vaid helikopter. Sel juhul võis tema eesmärk olla saata meie korterisse akna kaudu dessant, et mind kinni võtta. Läksin ilma akendeta ruumi, et kui nad mind ei näe, siis võibolla jääb kallaletung ära. Vaatasime ühte maleseisu. Läksin kooli. Aga õpetaja oli jätnud klassiruumi uksele sildi, et täna jääb tund ära, sest taevas lendab lennuk.

0 vastukaja: