reede, september 24, 2010

Tulemused ei huvitagi

Neid, kellel tänasel turniiril halvemini läks, lohutati, et keegi peale minu tulemusi ei vaata. Täna ei olnud endal ka meeles kõigi tulemusi vaadata, ainult tähtsamaid. Kaimur kirjutas kunagi iga klubiturniiri lõppedes kõigi punktid endale paberile. Ühel korral sain null punkti ja soovitasin seda mitte kirjutada, aga ta vastas, et kõik läheb kirja. Eelmise nädala ülikooli klubi turniiri kõigi punktide arvu saatis Sander klubi listi. Soovitasin, et seda võiks teha ka edaspidi, aga eile saatis ta sinna kirja ilma tulemusteta. Ma pole küll kindel, kas turniir toimus, aga vist toimus.

Päevakeskuse tänasel turniiril oli 12 osavõtjat ja mängiti ringsüsteemis 10 minutiga. Esimeseks tuli Trohhalev 10,5 punktiga, teiseks Ivainen 9, kolmandaks Seljodkin samuti 9. Kõige kõrgemale tulnud osavõtja, kelle vastu mina punkte sain, oli Harujõe neljandal kohal. Ise ma ennast tänaseks tippvormi ajada ei tahtnud, vaid valmistusin Kerese kogutud partiisid vaadates. See ei ole kogemuste põhjal kõige tõhusam kiirmaleks valmistumise meetod. Punkte sain 5.

Esimeses voorus kaotasin mustadega kaheratsu avangus Ivainenile. Pakkusin talle ajapuuduse tõttu võiduseisus viiki, aga ta ei võtnud vastu. Lõppseisus oli mul lipp etturi vastu, siis kukkus aeg. Teises voorus kaotasin valgetega Skandinaavia kaitses Seljodkinile, sest ei arvestanud sidumisi õigesti. Kolmandas kaotasin mustadega Hispaania avangu Birdi variandis Trohhalevile, kes kahis vankri väljal e7 ja seejärel pani d5-lt kuningale g8 ja vankrile a8 kahvli. Neljandas voorus olid mul valged Ojaste vastu. Ta valis Philidori kaitse, mille peale tegin uuenduse, et enne d4 mängisin h3. See käik on nähtavasti halvem, aga teiselt poolt olin seda hiljuti kodus ette valmistanud. Ühel hetkel jätsin etturi ette, aga vastane ei löönud seda. Lipulõppmängus oli ainuke vaba liin minu käes, aga võiduvõimalusi ei paistnud olevat ja leppisime vastase ettepanekul viiki. Viiendas voorus mängisin mustadega Caro-Kanni kaitset Harujõe vastu. Mängu lõpu poole sain enametturi, aga ajapuuduse tõttu andsin selle tagasi. Täiesti viigilises etturilõppmängus ütlesin, et nõuan viiki, ja panin kella seisma. Vastane lõi kella käima tagasi ja ütles, et ei saa nõuda. Paar käiku hiljem oli ta ise nõus viiki leppima, aga jäi kindlaks, et minul nõudmisõigust ei olnud, kuna see olevat välk. Küsisin hiljem Särgavalt, kes ütles, et õigus oli minul, sest turniir peeti kiirmale reeglite järgi. Kuuendas voorus mängisin valgetega Põvvati vastu neljaratsu avangu varianti, millega Kerese partiid olin eile vaadanud. Vastane jättis viguri ette ja kaotas. Seitsmendas voorus musatadega Arsti vastu oli lipuetturi avang, jäin mõne käiguga lipust ilma ja alistusin. Kaheksandas voorus mängisin valgetega Volperti vastu tuttavat Sitsiilia kaitse varianti. Minu c-liin jäi nõrgaks, mistõttu kaotasin etturi. Kui vastane tungis veel lipuga esimesele reale, siis alistusin. Üheksandas voorus olid mustad Marksoo vastu ja ta valis avangu 1. Rf3 d5 2. b3. Lõpus läks kuningatiival väga teravaks, mõlemal hakkas aeg otsa saama ja vastase aeg kukkus varem. Kümnendas voorus mängisin mustadega Puisi vastu, kes valis Ponziani avangu. Vahepeal oli minu seis ilmselt etturinõrgestuste tõttu halvem, aga siis võtsin ära h ja g etturi ning lõpuks võitsin. Üheteistkümnendas voorus Kääbiga mängisin Skandinaavia avangut. Vahepeal kaotasin etturi, aga sain selle kiiresti tagasi. Vankrilõppmängu minnes oli seis vist võrdne, aga etturilõppmängu üle minnes juba mulle võidetud.

Mäng Arst-Runnel oli umbes selline:
1. d4 d5 2. Of4 c5 3. e3 b6 4. h3 Rf6 5. Rf3 e6 6. Re5 Rbd7 7. Rc6 1:0

0 vastukaja: