pühapäev, detsember 19, 2010

Asitõendite kõrvaldamine

Ärkasin öösel üles, aga teesklesin magamist edasi. Vennad ütlesid, et võtavad mul teki pealt ära, siis näeb, kas ma päriselt magan. Läksime koridoridesse. Vennad kaklesid omavahel ja siis püüdsid ka mulle kallale tormata, et mind kahvliga torgata. Läksin vaatama televiisorit. Rääkis üks tundmatu näoga poliitik. Ema ütles, et see poliitik on maski ette pannud, et tema nägu ei saaks sel ajal meelde jätta, kui ta ebapopulaarset juttu räägib. See poliitik rääkis, et varsti peab keegi välismaalt selle kinni maksma, kui iga eestlane 1000 krooni toidu peale kulutab. Tagajärg olevat see, et võõrad väed tulevad Eestisse. Üks televiisori vaatajatest ütles, et need täna juba tulid üle Eesti piiri. Poliitik võibolla mõtles NATO vägesid, aga teised ütlesid, et homme paigutab Venemaa oma raketid Eestisse.

*
Üks mees oli tapnud inimese. Teda kahtlustati, aga ta ei tunnistanud tegu üles ja nii hakkas kahtlus üle minema. Enne ülekuulajaga kohtumuist oli ta pühkinud põselt rohelise veretilga. Pärast ülekuulamist kodus peeglisse vaadates avastas ta kaelalt tapetu teise rohelise veretilga veel. Ta pühkis selle ka ruttu ära ja uuris tükk aega peeglist nägu, ega rohkem mingeid jälgi ei ole. Tema kohta öeldi, et tema silmatera triipudest on midagi näha. Mehel oli toas kahte liiki puid, mida ta oli tapmisel kasutanud. Nüüd viis ta need õue, et toas mingeid tõendeid ei oleks. Nii väga ta ei kartnud, et oleks puid põletama hakanud. Mult küsiti, kas tapmise põhjus on see, et lapsed annavad täiskasvanutele seefiri. Seejuures ulatati mulle seefiri karp. Tõstsin selle kaane üles ja nägin, et sees on ainult kaks seefiritükki. Ütlesin: "Vähe!" Vastati, et vähe jah. Mõtlesin, et ma tapsin inimese sellepärast, et mul ei ole tööd. Kõige tähtsam on endale Paides tööd leida. Läksin ühe tüdruku tuppa. Tüdruk tuli ise ka minu järel uksest sisse. Ütlesin, et ma tulin siia selleks, et midagi laenata. Tüdruk vastas, et võib laenata küll. Ütlesin, et aga seejuures ei ole ma veel otsustanud, mida laenata. Tüdruk ütles, et seda parem. Üks naine tuli mind intervjueerima. Ta küsis, miks mind tuntakse Oudekki ikooni purustajana. Vastasin, et mina kirjutasin sama juttu nagu praegu juba siis, kui ma Oudekki seisukohti veel ei teadnud. Oudekki lihtsalt lülitus nendesse jutuajamistesse hiljem. Võibolla ta kujundaski oma seisukohad selle järgi, et need oleks minu omadele vastupidised. Naine küsis, kas me siis olime Oudekkiga juba sõbrad. Küsimuste esitamise ajal surus ta ennast minu vastu. Vastasin, et sõbraks saime me juba umbes viieaastaselt. Naine ütles, et aa, siis on teine asi.

*
Olin üksi vanaema köögis. Leidsin riiulist väikest libedat paberit. Ütlesin, et see paber on sobiv ühele klassikaaslasele klassikokkutuleku kutse kirjutamiseks. Aga kui paberilehe teiste vahelt välja tõmbasin, selgus, et sellele on siiski juba kirjutatud. Tuli otsida puhast.

*
Ajalehes pakuti välja arutlusteemasid. Üks teema oli: "Mida te arvate uuest päiksest?" Mõtlesin, et kui päikseid on nüüd ühe asemel kaks, peaks gravitatsioon hoopis teine olema. Väljaarvatud siis, kui uus päike on palju väiksem.

0 vastukaja: