laupäev, detsember 18, 2010

Jalad jäid voodisse

Raido töötas Pärnu raamatukogus. Ta pahandas, et lugejad küsivad seal temalt, kas seal see või teine raamat on, kuigi need on riiulis väljas. Ma tahtsin ka küsida, aga sellepärast, et olin tellimissedeli täitnud Tartus ja Pärnu raamatukogus ei pruukinud neid raamatuid olla, mis Tartus olemas olid. Ühel inimesel valutas pea. Arst rääkis talle, mis võivad olla peavalu põhjused - ajulihased võivad olla vigastatud ja nii edasi. Mina ei läinud peavaluga kunagi arsti juurde. Nii ei oleks ma teada saanud, kui oleksin sattunud eluohtlikku seisukorda.

*
Oli hommik. Lamasin pimedas toas voodis. Isa ja ema käisid mööda korterit ringi ja ajasid vendi kooli. Ütlesin, et lõpetage vägivalla tarvitamine. Jäin üksi. Otsustasin voodist välja tulla, et tõestada, et on raske kõndida ja järelikult on see unenägu. Kuna püsti ma voodist välja ei saanud, läksin roomates. Roomates venisin järjest pikemaks. Pea ja käed olid juba toa teises otsas, kui jalad olid ikka veel voodis. Mõtlesin, et selles unenäos ma vannituppa ei lähe. Ja rõdule ka ei lähe, sest sinna minek võiks tegelikult tähendada juba rõdult alla kukkumist. Leidsin ennast jälle voodist. Tulin uuesti välja. Panin muusika mängima, et kuulata, millist muusikat ma unenägudes välja mõtlen. Tuppa tuli üks võõras naine. Hakkasin teda kallistama.

*
Vaatasin pealt ühte malepartiid. Valge trügis vankritega viimasele ja eelviimasele reale, aga must kaitses odadega kõik ära. Lõppenud turniiri kohta oli Peebo tabelisse kirjutanud, et see oli rahvusvaheline turniir. Arvasin, et sellepärast, et osad osavõtjad olid eestlased ja osad kohalikud venelased. Aga selgus, et hoopis sellepärast, et üks osavõtja tuli Lätist. Lätlase saabumise puhul oli suurem turniir välja kuulutatud, aga osavõtjaid tuli tegelikult vähe. Mõtlesin, et kui Truus mängib mulle e4 d5, siis mida vastata. Eelmine kord olin talt selles avangus kaotuse saanud. Mõtlesin, et nüüd mängin midagi haruldasemat. Teine käik tuleb kas d4 etturikahinguga või f4 üleminekuga Falkbeeri vastugambiiti. D4 oleks parem, sest selle kohta ei ole nii palju teooriat kui f4 kohta. Väike laps istus laua ääres ja oli kurb. Seletus võis olla, et ta istus tavalisest kõrgemal istmel või et teist väikest last ei olnud siin. Lapse ema oli rõõmus, aga mina kartsin, et lapsed võivad ka depressiooni langeda. Mööda tänavat kõndis kari võõraid lapsi.

0 vastukaja: