pühapäev, detsember 26, 2010

Õndsaks saamine

Panime Toomemäel kiviskuptuuridele kaunistuseks kivinööre. Ema ütles, et neid tuleks panna rohkem. Mina olin vastu, kuna tulevikus oleks skulptuure olnud rohkem ja siis poleks neid jõudnud kõiki korras hoida. Kangilaski oli ka vastu, põhjendusega, et talle pensioni jaoks raha jätkub, aga mina ja ema saame pensioni ainult üks aasta, sest meile makstakse palka tulevase pensioni arvel. Hakkasin protesteerima, et mina rohkem seda tööd ei tee, sest tööstaaži kasv peaks pensioni suurendama, aga meil hoopis vähendab.

*
Otsustasin üle tüki aja Helina kirju lugeda. Need olid väga huvitavad. Hakkasin kahetsema, et ma neid vahepeal lugenud ei ole. Helina kirjutas ühes kirjas, et kui inimene õndsaks saab, siis see käib arvatavasti nii, et ta ei põrkaks mitteõndsatega kokku. Ja arvatavasti süiakse siis mitut banaani korraga. Lugesin ka Helina blogist unenägusid. Ühes unenäos ta läks oma esimese klassi ruumi. Tõlgendasin seda nii, et ta läks oma esimese mehe majja. Algul oli see tõlgendus olnud ainult oletus, aga hiljem olin teada saanud, et asi oligi nii. Vaatasin ühte oma vihikut. Sinna olin joonistanud malelaua, et paberi peal mängida. Nüüd olid ruutude piirjooned tuhmiks muutunud ja pealegi ei olnud need päris sirged. Joonistasin need tugevama ja sirgema joonega üle. Malet sain mängida niisama, aga kabe ja rendžu partiid pidin üles kirjutama, et pärast teisi variante vaadata, sest kabe ja rendžu mul muidu meelde ei jäänud. Läksin suurde tuppa ja hakkasin seal ringiratast lendama. Ütlesin, et teen seda, mida ma kõige paremini oskan. Toomas hakkas nutma, et tema lennata ei oska.

*
Olime kirjastuses. Isa küsis, kas ma siis ei tee seda tööd skulptuuridega edasi. Vastasin, et ei tee, sest mulle materiaalne kultuur ei sobi. Mind huvitas vaimne kultuur.

*
Läksime bussipeatusesse. Klaus ütles, et Euroopa jalgpallimeistrivõistluste mängu ülekande algul teadustati inglise keeles "Oxford 3 - Edinburgh 12". Vastasin, et jah, ma olen lugenud, et kui inglise keeles öeldakse Inglismaa 3, siis see tähendab Inglismaa meeskonna kolmandat koosseisu. Klaus ütles jah. Ma ei teadnud, kas Oxford 3 tähendab üldse selle linna klubi kolmandat koosseisu läbi aegade või kolmandat, mis mängib Edinburghi vastu.

*
Lugesin mitmest kohast, et erinevatel inimestel oli blogi ära kustunud, nad ei olnud hommikul arvuti taha istudes esimest tähestiku tähte leidnud. Kuna minu blogiga võis sama juhtuda, otsustasin teha sellest arvutisse ja mälupulgale koopiaid. Praegu mul oli mälupulgal olemas koopia ühe kuu sissekannetest. Tahtsin teha neid ka teiste kuude kohta, aga mitte kõigi. Kõigepealt avasin ühe Helina blogidest, et seda kopeerida. Helina oli seal erinevad sissekanded kirjutanud erinevate varjunimede all, mis paistaks nagu pärisnimed. Ühes sissekandes ta oli toonud ülevaate korvpalli tulemustest, kuigi muidu ta tegeles rohkem jalgpalliga. Varsti oli teda selle blogi kirjutamine ära tüüdanud. Hakkasin koopiaid tegema. Arvuti kõvakettal ei olnud nii palju ruumi kui mälupulgal. Ühte sissekannet kopeerides hoiatas mälupulk, et ma võin olla tema peale viiruse pannud. Ma ei teadnud, kas ma võisin saada viiruse oma või Helina blogist. Võis ka olla, et viirust üldse ei olnud, vaid arvuti leidis lihtsalt midagi viirusega sarnast. Minu arvutist oli viirus sisevõrgu kaudu levinud vist ka juba vendade arvutitesse, sest nad hakkasid kaebama. Nad arvasid, et probleem võib tulla sellest, et ühes arvutis on kasutatud männipuud, männipuul on teistsugused omadused kui teistel puudel.

0 vastukaja: