neljapäev, detsember 09, 2010

Rongkäigu kaks kolonni

Ütlesin, et näen praegu ilma prillideta lugeda rohkem kui poole toa kauguselt, aga vahel ei näe prillidegagi nii kaugele. Kati P. seletas, et see tuleb sellest, et kui ma saan parajasti rääkida, siis näen, aga kui ei saa, siis see segab ka nägemist. Ta ütles, mis perekonnanimega inimese järgi seda efekti nimetatakse. Toomas hakkas mind taga ajama. Tema praegu väga kaugele ei näinud, mistõttu sain ennast toa serva minekuga peita. Ainult et Toomas kuulis hääli. Kõndisin algul voodite peal ja seejärel läksin veel voodi taha kapile. Toomas otsis mind hääle järgi voodi pealt, aga kapipealse kobamise peale ei tulnud.

*
Väikeste laste arv oli kasvanud kolmele. Kaks olid vennapojad, kolmanda nimi oli Lembit ja ma ei teadnud täpselt, kelle laps ta on. Näitasin neile, et nad saavad üksteisele pai teha. Nad hakkasidki tegema ja tegid isegi liiga palju. Siis hakkasid vennapojad Lembitule daa-daa tegema, et kahekesi kööki minna. Ütlesin, et nende arv on nii suureks läinud, et ma ei saa kõiki korraga valvata. Üks vennapoeg läks rõdule. Tahtsin teda sealt ära tõsta, et ta põrandaprakku ei kukuks. Aga ta oli putukas ja lendas minema. Teine laps muutus juba toas putukaks ja lendas aknast välja. Ainult Lembit jäi alles.

*
Ühel aastal, kui me laulupeo rongkäigus marssisime, jagati see kaheks üksteise kõrval liikuvaks kolonniks. Ühes olid need, kellel oli pioneerirätt olemas, teises need, kellel see puudus. See oli juba selline aeg, et enamus ei olnud pioneeriks astunud ja mittepioneeride kolonn oli natuke pikem. Kui rongkäik marssis Kuradisilla alt läbi, keerasime koos Kristeri ja mõnede teiste poistega sillale, et võtta sealt haakriste ja muid Saksa relvi, millega vastupanu osutada. Lootsime, et laulupeole kohale jõuame ikkagi esimeste hulgas.

*
Läksin maaliinide bussijaama, kus oli hunnikusse laotud ehitusmaterjali. Ronisin hunniku otsa. See võis varisema hakata, sest materjali detailid ei olnud üksteise külge kinnitatud. Tahtsin vaadata Helina võrgulehte. Vaatasin, et see ei olegi Helina oma, vaid kuulub temaga sarnase nimega inimesele. Aga natuke allpool tuli siiski Helina enda link ka. Ta oli sinna lehele vähe asju kirjutanud. Järelikult talle vist ei meeldinud, et mina kirjutan oma leheküljel iga päev.

0 vastukaja: