reede, detsember 03, 2010

Toit ja male muutuvad samas suunas

Täna mängiti päevakeskuses kiirmaleturniir 14 osavõtjaga. Voore oli 6. Viimases voorus kohtusid esimesel laual võrdse punktide arvuga -1 Seljodkin-Arst. Trohhalev oli sama punktide arvuga teisel laual ja võitis mängu, aga oli omavahelise mängu Arstile kaotanud. Esimese laua mäng oli pingeline ja vahelduva eduga. Vahepeal oli Seljodkini seis parem, aga ajapuuduses jättis ta lõpuks lipu ette ja sai mati. Nii sai esikoha Arst 5 punktiga, teine oli sama punktide argvuga Trohhalev ja 3.-5. kohta jagasid 4 punktiga Seljodkin, Metsoja ja Kõiv.

26. novembril mängiti 12 osavõtjaga ja 1.-3. kohta jagasid 8,5 punktiga Arst, Harujõe ja Kõiv.

19. novembril oli mõtlemisaeg 12 minutit ja osavõtjaid 12. Esimeseks tuli 10 punktiga Peebo, teiseks 9 punktiga Seljodkin ja kolmandaks 9 punktiga Trohhalev.

12. novembril oli mõtlemisaeg 14 minutit, osavõtjaid 12 ja voore 5. Esimeseks tuli 4 punktiga Viikmaa, järgnesid 3,5 punktiga Ojaste ja Metsoja.

5. novembril oli 10 osavõtjat. Esimeseks tuli Seljodkin 7 punktiga, teiseks Arst 6,5, 3.-4. olid Raidväli ja Tätte 6 punktiga.

*
Raskete viguritega on kergem matistada. Kui rasked vigurid on peal mõlemal, peaks käikude arvestamine olema raskem kui kergete vigurite puhul, sest variante on rohkem. Kuigi ratsukäike võib olla raske ette arvestada ka väiksemast variantide hulgast hoolimata.

*
Ülesannete lahendamist on võrreldud pähklite purustamisega. Ühe raamatu pealkiri oleks tõlkes "Malepähklid" ja ajakirja "Noorus" mõistatusterubriigi nimi oli vist "Pähklipureja". Tänapäeval purustatakse malepähkleid arvutiprogrammidega ja toidupoes müiakse kooritud pähkleid. Pähkli koorituna omandamine võib muuta sööja laisemaks, aga müüja saab ussitanud enne müüki panemist kõrvaldada.

*
Vastase ajast mõtlemine võib vahel olla võrreldav vale avangu ettevalmistamisega. Aga käimasoleva mängu võitmiseks on veel vähem kasu teistel laudadel toimuva jälgimisest.

0 vastukaja: