pühapäev, märts 06, 2011

Kõrgetasemeline klubi

Jäin maleturniirile hiljaks. Seal mängiti korvpalli. Seisin korvilaua konstruktsiooni taga ja kõigutasin ennast. Kui teine voor juba käis, mõtlesin, et teisele voorule ma ju ei jäänud hiljaks, ma oleks võinud mängu lülituda. Aga kui ma platsile vaatasin, siis ma ei saanud aru, kes kummalt poolt on, nii et ei tekkinud tahtmist mängu lülituda. Minu juurde tuli Külli. Kõigutasime ennast koos. Külli rääkis, et käis hiljuti Hiiumaal, seal elab üks meie klassivend. Vastasin, et ma käisin Hiiumaal aastal 2000, ööbisin seal kaks ööd Kaljo Põllu pool. Sellest on küll kümme aastat möödas, aga tundub, nagu oleks see olnud alles eile. Mõtlesin lisada, et ma näen Hiiumaad siiamaani sageli unes. Mõtlesin, et võiks veel öelda, et üks hiidlane hakkas vahepeal minu blogi lugema ja külastas seda kolm korda päevas. Olin eelmisel õppeaastal korraldanud klassikokkutuleku, mis oli toimunud kevadel. Nüüd oli september. Külli oli mulle öelnud, et ma neljapäeval uue kokkutuleku korraldaksin. See oleks olnud järgmine päev, aga ma polnud korraldamiseks midagi teinud. Küsisin nüüd, mis sellest kokkutulekust saab. Külli vastas, et see jääb ära. Ja läks minema.

*
Üks mees rääkis, et oli teise mehega kokku saanud, misjärel see oli läinud koju. Juba 20 minutit hiljem oli esimese mehe arvutisse jõudnud teise mehe külmutuskapist elektron, mis näitas, et teine mees hakkas sööma hapukoort. Esimene mees ütles selle kohta, et teine mees tõusis vara üles. Mina mõtlesin, et need 20 minutit oli ta vannitoas. Mul olid ka vahepeal arvutis olnud esimese mehe käest saadud jälgimisprogrammid, aga ma olin need maha võtnud.

*
Läksin malturniiri tulemusi üles kirjutama. Sinna oli tulnud kohale üks tugev naismaletaja. Ta lootis kõik mängud võita, aga sai Tättelt kaotuse. Naine ütles enda vabanduseks, et ta ei ole Viljandis mängimisega harjunud. Hüüdsin eemalt, et siin klubis ongi nii kõrge tase, selle tugevusega mängijad on siin alati mõne punkti kaotanud. Varem olid mul esikolmikusse tulnud hästi meelde jäänud. Aga täna koju minema hakates selgus, et kui ma poleks neid paberile üles kirjutanud, siis ma polekski täpselt mäletanud. Vaatasin paberilt, et Tätte tuli esimeseks ja see naine teiseks. Edasi ei saanud aru. Lähemalt vaadates selgus, et rohkem kohti ma polnudki üles kirjutanud, vaid edasi tuli üks rida märkmeid muul teemal. Või olin kohti algul valesti lugenud, esimeseks oli tulnud tugeva naisega koos saabunud tugev mees, Tätte oli teine ja naine kolmas.

*
Sven ütles, et maletreenerid oskavad lõppmänge hästi. Vastasin, et naistreener ei osanud. Sven küsis, kes. Ütlesin, et naistreener, kes töötas Reiga samal ajal ja poole kohaga. Võtsin maletrenni raamatu ja läksin sellega üksi teisel korrusel asuvasse ruumi. Ago hakkas koju minema, aga vaatas veel aknast sisse, mida ma teen. Trenniraamatu tagakaanel oli nimekiri, kes on mis kellaajal seda raamatut kasutanud. Oma nime ma sinna ei kirjutanud. Naistreeneri nime seal kirjas ei olnud, mis tähendas, et raamat oli hiljem kasutusele võetud. Või see tähendas hoopis, et see polnud treenerite nimekiri, vaid klubi liikmete oma. Klubi koosnes treenerist ja sponsoritest.

0 vastukaja: