reede, märts 25, 2011

Tabletid maavärina vastu

Vaatasin ajalehest koomiksit. Varem oli olnud igal real erinev koomiks, aga nüüd oli selle asemel üks pikk. Lõpus kestis mitu pilti lööming, mis oli joonistatud väga efektselt. Aga sain teada, et siiski on endiselt igas reas erinev koomiks. Lihtsalt kuna löömingut oli mitmes koomiksis, olin neid pidanud ekslikult üheks ja samaks. Viimane koomiks oli selline, milles oli joonistatud Metsiku Lääne kangelasi. Sisu sellel ei olnudki, vaid joonistused ja tegelaste ütlused pidid vaatajates iga päev samu emotsioone tekitama. Või oli sisu selline, et sellest aru saamiseks pidi kõiki osasid lugema. Järgmisel päeval oli joonistatud, et selles koomiksis kõndisid kangelased tänaval ees ja naised tulid nende järel. Naised olid kõik pikad. Kangelased olid kortsus nägudega. Koomiksisse tulid sisse ka indiaanlased, seega olid seal kõik kolm rassi esindatud. Kangelased kuulsid, et eemal nende kodus on midagi lahti. Nad ütlesid ühele enda hulgast, et see võtaks mõõga ja võitleks nendega, et näha, kas ta on sobiv minema koju mässu maha suruma. See viskas mõõga maha ja lendas kohe mässu maha suruma. Teised kangelased ütlesid, et nüüd läheb ju veel hullemini.

*
Olime Paides. Klaus oli seal sõja ajal vaenlasi tulistanud. Sõjas oli kogu aeg oht kuuliga pihta saada. Kuigi kuuli märki tabamise tõenäosus oli väike. Klaus tulistas praegu ka natuke. Mõtlesin, et peaks vanaemalt küsima, et kui seal sõja ajal tulistati, miks siis seintes kuule ei ole. Aga neile oli arvatavasti lihtsalt tapeet peale pandud. Kõik hakkas vappuma. Öeldi, et see on maavärin. Õnneks ei läinud pudel ümber. Hoidsin teda kinni, et ta ümber ei läheks. Mujal teised pudelid võisid ümber minna. Aga kui ma selle pudeli laua alla põrandale panin, läks ta ikkagi ümber.

*
Henn elas Norras, aga oli praegu Tartus külas. Küsisin, kas tema naine levitab suitsupakke. Henn vastas, et nad mõlemad suitsetavad. Küsisin, kas nad mõlemad levitavad suitsupakke. Henn ei vastanud. Ta ütles emale, et ta pole kindel, kas võttis sisse enda või ema tablette. Norras oli kuu aja jooksul kümme maavärinat olnud ja Henn oli iga teise ajal kaitsetablette sisse võtnud, aga kokku võis seda saada liiga palju. Olin ükskord listi kirjutanud, et üks minu vend ütles, et Eestis on parem elada kui välismaal. Aga siis ma ei näinud veel ette, et hiljem lähevad vennad ikkagi välismaale elama ja hakkavad suitsetama. Nad tegid seda ilmselt sellepärast, et neil olid samasugused geenid nagu minul. Minul avaldusid need haigusena ja nendel sellise käitumisena. Mõtlesin, et võibolla ma teen valesti, et mul on tervislikud eluviisid, sest siis ma elan kauem ja pean veel rohkem kannatama. Tegelikult olid vendade käitumises süüdi nende naised. Kuna mina ei suitsetanud ja ei kolinud välismaale, siis mina naistele ei meeldinud. Mõtlesin Helinale kirjutada, et tema ongi kõiges süüdi.

0 vastukaja: