neljapäev, aprill 21, 2011

Õhtused häälitsused

Lamasime õhtul voodites. Lasti mängida linte, kus olid häälitsused, mida me kunagi vendadega õhtul voodis enne magamajäämist olime teinud. Olime neid teinud pikalt. Imestasin, et keegi seda lindistanud oli, sest ma polnud lindistamist märganud. Kui lindid olid lõppenud, pistis üks vend pea koridorist tuppa. Teine vend tegi parajasti ühte nägu. Pea uksest sisse pistnud vend hakkas naerma ja läks tagasi. Nad olid nooreestlased ja said kõigist märkidest kohe aru.

*
Mulle öeldi, et poes on müügil kaks maleraamatut. Üks oli kahekäiguliste matiülesannete raamat, teine raamat ühel teisel teemal. Mõtlesin, et ma ei lähe neid ostma, muidu ei mahu maleraamatud enam koju ära. Aga juba mulle toodi need raamatud. Mõtlesin, et panen oma blogisse raamatust ühe ülesande ja kirjutan juurde, et vastus on selles raamatus. See oleks sellele raamatule reklaam. Ma ei teadnud, kas panna kõige esimene ülesanne või seitsmekümnes. Esimene oleks olnud liiga kerge, seitsmekümnes liiga raske. Läksin teise ruumi. Seal kirjutas Lauri K. paberile kaardimängu tabeli. Sellel paberil olid vaheldumisi minu maleturniiride tabelid ja Lauri kaardimänguturniiride omad. Lauri oli kaardimängus tugevam kui mina males. Kõik maletabelid ei olnud mul sellel paberil, vaid osad olid vihikus. Vihik oli ruuduline, aga paber valge ja sinna tuli ise tabeliruudud joonistada. Ise joonistatud ruudud tulid suuremad kui ruudulise paberi omad.

*
Hoidsin käes ühte hiljutiilmunud õhukest luulekogu. Selle tagakaanele oli raamatu iseloomustamiseks kirjutatud: "Viletsad värsid". Edasi kirjutati, et selle autori luuletused on nii kehvad, et kaheldakse isegi tema andes. Ütlesin, et väike laps andis raamatu välja. Autor läks puhveti juurde ja võttis sealt ühe tassi. Tassi küljele olid joonistatud paljad naised. Autor läks ja näitas tassi endast suuremale inimesele, öeldes: "Tädid." Ta silitas neid pöidlaga. Hakkasin lendama. Mõtlesin, et lendamine on tavaliselt seotud unenägudega.

0 vastukaja: