kolmapäev, mai 11, 2011

Atlased on erinevad

Tõusin hommikul vara üles. Täna pidi mul ülikoolis eksam olema. Kuna väljumisega ei olnud veel kiiret, lugesin natuke loengukonspekti. Jõudsin lugeda ainult selle lõppu. Aga lootsin, et sellest piisab, sest eksam pidi tulema sellises aines, kus tõenäoliselt midagi pähe õppida ei olnud vaja, vaid arvatavasti tuli kirjutada essee Tartu probleemidest. Natuke konspekti lugemist pidi juba kirjutamist aitama. Aga kogu konspekti läbi lugemine oleks ilmselt ikkagi veel parem olnud. Võibolla pidi mul ikkagi kirjutades teadmistest puudus tulema. Kui ülikooli kohale jõudsin, vaatasin portfellist loenguplaani. Paistis, et täna pidi siiski veel viimane loeng olema.

*
Olime ühe maja kõrval. Sinna tuli helikopter. Põgenesime selle eest nurga taha õuele. Helikopter tuli järele. Põgenesime maja küljele tagasi. Helikopter tuli jälle sinna. Läksin majja. Seal toimus saalis tantsutund. Vaatasin seda saaliuksest. Osad tantsijad olid baltisakslased, keda tuli taltsutada. Tulistasin ühe suunas taltsutuslasu. Ütlesin, et tulistasin kõige suurema pommiga. Selgitasin, et ma ei kasutanud seda väljendit sellest tähenduses, et see pomm oleks kõigist teistest suurem olnud, vaid et see oli väga suur. Vaatasin kappidesse. Seal oli veel häid kooke, mille ma välja võtsin ja trepist üles viisin. Need olid head ingliskeelsed laulud.

*
Oli geograafia tund. Õpetaja oli jaganud kõigile õppeatlased ja käskis avada Moldaavia kaardi. Mina vaatasin selle asemel Moldaaviat entsüklopeedia atlasest. Kui õpetaja ütles, et mina ei olegi atlast avanud, siis näitasin, et ma vaatan teist. Avasin siiski ka õppeatlase. Võrdlesin kahe atlase kaarte. Näitasin õpetajale, et entsüklopeedia atlas on parem, sest sinna on kirjutatud Dnestri-äärne vabariik eesti keeles, aga õppeatlases vene keeles. Õpetaja küsis, kus on vene keel. Selgitasin, et seal on kirjutatud küll ladina tähtedega, aga venekeelsete sõnadega. Õpetaja ütles, et ei, eestipäraselt seda ei või kirjutada. Vaatasin kahelt kaardilt võrdlevalt kõik kohanimed läbi ja kõik olid erinevalt kirjutatud. Alles kui kõik oli läbi vaadatud, keerasin lehte. Aga teistel sai selle ajaga terve atlas läbi vaadatud ja õpetaja andis uue ülesande. Tunni lõpuni oli jäänud kümme minutit. Keegi astus klassi sisse, aga istujad püsti ei tõusnud. Järelikult oli sisenenud õpilane. Siseneja oli Andres, kes jäi esimesse tundi sageli hiljaks. Ta ütles valju häälega: "Tere!" Talle vastati riimis: "Tore."

0 vastukaja: