laupäev, mai 28, 2011

Sammal lillepotis

Potis, kus asparaagus oli välja surnud, oli nüüd hakanud kasvama sammal. Seda tuli kastma hakata. Ma ei teadnud, kui sageli sammalt kasta tuleb. Võibolla ta võttis hoopis ise õhust niiskust. Uue taime kõrred olid juba hukka minema hakanud, arvatavasti ülekastmise tõttu. Aga kuigi vanemad kõrred olid hukas, olid juba kasvama hakanud uuemad ja terved. Aga need võisid ka veel hukka minna, nagu oli juhtunud teise hukka läinud taimega.

*
Ühes uues kaustas oli hästi palju erinevat muusikat. Isa pani sealt ooperilaulu moodi muusika mängima. Mina tahtsin kuulata sellist muusikat, mis mulle meeldiks. Panin mängima Justamendi CD. Teine Justamendi kassett oli seal veel. Isa ütles minu mängima pandud muusika kohta, et kas nii kohutavat muusikat ka tehakse. Küsisin, kas isa arvab, et tema mängima pandud muusika on parem. Tõnu tahtis öösel magama minna sellisesse tuppa, kus saaks muusikat kuulata. See Justamendi plaat, mille ma mängima olin pannud, ei olnud enam kantri, vaid metallrokk, mida nad viimasel ajal olid tegema hakanud, et elu jooksul stiile vahetada. Seetõttu oli see tõesti nende varasemast muusikast kehvem. Ütlesin, et aga selles on ka nende omapära tunda. Teise kasseti kohta ütlesin, et kantrikassett on neil ka.

*
Hakkasin ennast kraadima. Henn tahtis samal ajal sama kraadiklaasiga kraadida. Ta ütles, et mina ei oska kraadida. See kraadiklaas, mille ma olin võtnud, ei olnud tavaline, sest tal ei olnud peent otsa. Aga üks ots oli siiski peenem kui teine. Kõigepealt tuli elavhõbedasammas alla lüia. Aga igal katsel lõin ta hoopis ülespoole. Ütlesin, et Hennul on õigus, ma tõesti ei oska kraadida. Lõpuks sain aru, et hoidsin kraadiklaasi käes tagurpidi. Aga kuigi nüüd võtsin ta õiget pidi kätte, võis kooliõpilane juba õppida, et elavhõbedat saab ka üles lüia ja simuleerima hakata. Henn võttis välja oma joonistuste kogu. Seal oli ka palju minu pilte. Neid oma pilte, mis olid minu valduses, olin juba pildistanud, Hennu käes olevaid veel mitte. Nüüd oli paras aeg seda teha, sest kogu aeg ei olnud see võimalik. Ühele leheküljele olin joonistanud kaks autot. Leidsin, et pildistada tuleks neid, muidu pildistan ainult inimeste joonistusi. Üks autodest oli kõver. Mõtlesin, et seda tuleks pildistada erinevate nurkade alt, siis saab kõveruse ära peita. Siis taipasin, et erinevate nurkade alt saab pildistada seda mänguautot, mille järgi ta on joonistatud, mitte kahemõõtmelist joonistust ennast.

0 vastukaja: