esmaspäev, juuni 06, 2011

Sõin ajakirja

Õpetaja oli parandanud mu töövihikut. Ütlesin talle, et kõik töövihikud on halvasti koostatud. Selgitasin, et töövihikus on servale kirjutatud kolme liiki märkusi - ühed on õpetaja, teised minu ja kolmandad minu isa omad. Isa leiab ka, et töövihik on halvas keeles. Mida peab tähendama kolme sõna lühendist moodustatud liitsõna?

*
Läksin kooli sööklasse. Esimesse lauda olid istunud mõned klassivennad, aga seal oli veel vabu kohti. Ma ei istunud sinna, sest minu taga tulid klassiõed, kes tahtsid arvatavasti ise nende klassivendade kõrvale istuda. Istusin teise lauda, kus enne mind oli Ivar. Ülejäänud lauad olid veel täiesti tühjad. Hakkasin sööma. Kangutasin ühe ajakirja küljest kahvliga tähti lahti ja sõin need ära. Kui olin juba mõnda aega tähti söönud, tekkis mul kahtlus, et ajakirjad ei ole mõeldud üldse söömiseks, vaid lugemiseks. Kui ringi vaatasin, siis teised ajakirju ei söönud. Läksin minema. Kahtlustasin, et kell võib olla juba märkamatult helisenud ja ma võin tundi hiljaks jääda.

*
Panin ühe raamatu vahele lahtise paberilehe ja hakkasin sinna ajalehte joonistama. Panin raamatut aeg-ajalt kinni ja uute kriipsude tõmbamiseks avasin ta uuesti. Kui lõpetasin, ütles väike poiss mulle, et joonistama peab palju. Vastasin, et õige, ajaleht ilmub sageli. Väike poiss pani raamatu vahele uue paberi, et ma uut ajalehte joonistama hakkaksin. Ütlesin, et ega iga kord ei pea paber selleks raamatu vahel olema.

*
Üks poiss oli mulle raha võlgu. Tahtsin talle selle eest kahvlit panna. Uurisin Tallinna kaarti, et näha, milline tänav läheb selle tänavaga kahvlisse, kus see poiss on. Aga Tallinn oli niimoodi ehitatud, et tänavad ei olnud eriti üksteisega seotud, mistõttu kahvli panemise võimalust ei olnudki. Tänavad olid väga pikad ja kõverad. Läksin kooli. Kui jõudsin laulmisklassi ukse ette, tuli see poiss ja maksis mulle ise raha tagasi.

0 vastukaja: