laupäev, august 20, 2011

Juuksed

Kui pöörata välimuse muutmisele vähem tähelepanu, muutub välimus just rohkem. Kuna ma käin suhteliselt harva juuksuris, kõigub minu juuste pikkus rohkem kui nendel, kes sageli käivad. Selle tagajärg oli, et kui ma pärast juuksuris käimist klassi uksest sisse astusin, karjuti: "Simo on pügalas käinud!" Kui keegi teine juuksuris käis, ei pandud tähele.

Kehalise kasvatuse õpetaja püüdis mind kasvatada, et ma juukseid nii pikaks ei kasvataks. Samal ajal tüdrukutele ei öeldud, kui pikad nende juuksed peavad olema. Ei olnud nõuet, et need peaks olema lühikesed, ega ka mitte seda, et nad peaks olema pikad. Ainuke asi, mida neile öeldi, oli see, et pikad juuksed ei tohi lahtised olla. Poiste puhul olen kuulnud öeldavat vastupidi, et kui nad kasvatavad pikad juuksed, siis ärgu nad neid vähemalt hobusesabasse pangu.

Mõnel tüdrukul on poisipea ja mõnel poisil siilipea. Siili okkad vähemalt siili endaga võrreldes on pikemad. Raamatu andmetel kuni kolm sentimeetrit.

Puuhekiga on sama moodi nagu juustega, et kui teda rohkem lõigata, muutub tema pikkus vähem. Vist on ka nii, et kui hekki pügada, ei lähe puud alt nii hõredaks. Muidu hõrenemise osas käituvad puud ja inimesed vastupidi. Puul kasvab latva uusi oksi juurde, aga maapinnale lähemal olevad langevad maha. Inimesel on noorena pealagi karvane ja lõug kiilas, hiljem võib jääda pealagi kiilaks ja madalamale karvu juurde kasvada.

0 vastukaja: