pühapäev, august 14, 2011

Mägedes on maavarasid

Minu raamatule oli saatesõna kirjutanud Kivisildnik. Saatesõna polnud ma kunagi lugenud, aga nüüd hakkasin lugema. Kõrvalt näidati näpuga, millisele reale tuleb eriti tähelepanu pöörata. Kivisildnik tsiteeris seal jumalate ütlusi. Ta kirjutas, et nad andsid minu raamatu välja ainult feministide kompromiteerimiseks. Minu kohta kirjutas ta, et kui on teada, milline inimene on, siis võib ta veel muutuda.

*
Arvati, et varsti algab Venemaa ja Ameerika vahel sõda. Konservatiiv Heinapuu pidas sellega seoses loengut. Ta rääkis, et ei tuleks arutada, kas Eesti selles sõjas osaleb, vaid seda, kuidas saavutada, et sõjatransport ei läheks läbi Eesti. Teises maailmasõjas toimus transport laial alal Soomest Konstantinoopolini. Heinapuu poeg ütles, et ta teab seda kõike. Sõda pidi algama seoses Etioopia sündmustega. Oleks võinud Etioopia rahule jätta, aga seda ei saanud teha, sest selle mägedes oli palju maavarasid. Etiooplased lõikasid endale ühest maavarast püksid, nii et seda või valmistamiseks ei jätkunud. Putini kohta oli ilmunud raamat, mille kaanel oli tema koleda näoga pilt. Võibolla kavatses Putin esimesena rünnata.

*
Läksin ajaloo tundi. Istusin tagaseina äärde pinki, mis oli keeratud akna suunas. Minu kõrvale istus Kati S., kes vist kavatseski sinna jääda. Kõrvalpinki, mis oli näoga tahvli suunas, istus Krister. Mul oli vihiku vahel ajalehest välja lõigatud malenurkasid. Andsin ühe neist Kristerile ja ütlesin, et ta vaataks, kas ta leiab sealt midagi huvitavat. Ma ei tea, kas seal midagi huvitavat on. Mina pidasin võimalikuks, et seal on huvitav partii, aga Krister hakkas lugema ette hoopis partiile eelnenud kommentaare, et kedagi taheti külmutada. Mul olid seljas riided, mis mulle ei meeldinud, ja Kati kõrval istudes pidin neid sageli kohendama. Vihiku vahelt tuli välja veel kontrolltöid. Vaatasin, kas olen saanud nende eest viisi või neljasid, aga minu üllatuseks olid hinded veel madalamad. Proovikirjandi kahele servale oli kirjutatud hinne 2 ja alla serva 3. Ütlesin, et see on debiilsus, kui hinne pannakse ükskõik mille eest. Üks klassivend seletas, et ajalehte "Jalutaja", mille kohta ma olin kirjandi kirjutanud, ei ole olemas, see on Prantsusmaa ajaleht. Lõpukirjandit kirjutama hakates võisin vigadest õppida. Aga võisin ka minna proovikirjandi ebaõnnestumise tõttu paanikasse.

0 vastukaja: