teisipäev, august 09, 2011

Sotsialist pidas venelast prohvetiks

Tapsin Stalini ära. See võttis aega. Vahepeal ärkas ta ellu ja tuli uuesti tappa. Kui sellega oli lõpetatud, jootsin kõigile juures viibinud meestele ja naistele tähelepanu hajutamiseks viina. Ainult Putin ei teinud suud lahti ja ei joonud. Putin oli olnud Stalini asepresident. Kui meie ära läksime, kasutas ta uue olukorra kohe ära ja kuulutas ennast ise presidendiks.

*
Lugesin ühe sotsialisti blogi. Ta kirjutas, et üks venelane on prohvet. Esiteks sellepärast, et venelane oli kirjutanud, et sinikas ei ole edasiaretamiseks sobiv taim, sest ta läheb nii kõrgeks, et ei saa enam marju kätte. Parem olevat aretada mustikat. Praeguseks kasvasidki sinikad üle inimese pea, aga sain marju endiselt kätte, sest painutasin oksad allapoole. Leidsin, et sinikat tuli edasi aretada küll, sest neid kasvab metsas nii hõredalt, et lootust saaki saada on ainult seda kultuurtaimena kasvatades. Teiseks pidas sotsialist venelast prohvetiks sellepärast, et venelane oli kirjutanud, et Eesti on iseseisvuse jaoks liiga väike ja peaks liituma demokraatliku Venemaaga. Leidsin, et see näitab, et sotsialist on riigireetur, sest nii tuleks Eestil liituda ka ebademokraatliku Venemaaga. Olin viimasel ajal rohkem erinevaid blogisid lugema hakanud. Ütlesin, et see tuletab mulle midagi meelde. Hakkasin riiulist otsima raamatut, kust ma võisin varem midagi sel teemal lugenud olla. Aga jätsin otsimise pooleli ja ütlesin, et võibolla ainult tundub, et see midagi meelde tuletab.

*
Lugesin ühte raamatut. Selles olid vanad Riigikogu komisjoni protokollid. Kui vaatasin raamatu teist külge, siis nägin, et need protokollid on köidetud kokku pooliku lasteraamatuga. Seda lasteraamatut ma ei olnudki ammu leidnud. Selle pealkirjas oli sõna Kätlia. Mõtlesin, et kas ma ikka ajasin Kerstini Kaaramaa algul segi Kärdla ja Kärlaga või selle Kätliaga. Aga siiski algul olin ajanud ta segi Kärdla ja Kärlaga, ja alles hiljem seda lasteraamatut lugedes olin seda lisaks Kerstini maaga seostama hakanud. Kätlia tähendas tegelikult Kätlinite maad, ja tuli sellest, et seal elas üksteise lähedal kaks Kätlinit. See raamat oli põnevusjutt ja eelistasin jätkata selle lugemisega, sest ta oli Riigikogu protokollidest huvitavam. Ma olin väga visa ja olin ujumise selgeks õppinud, hoolimata sellest, et see oli mulle raskem kui teistele. Krister küsis, kas ilma hingamata ujumise. Vastasin, et ei, hingamisega.

0 vastukaja: