pühapäev, oktoober 16, 2011

Pidu peo otsa

See nädal oli palju üritusi. Täna toimus Tooma sünnipäevapidu. Ta pidas seda vanematekodus, kuna tema korteris ei ole nii palju istmeid. Külaliste saabumise ajal kattis ema lauda. Mina ja ema saime kokku erineva arvu vajaminevaid taldrikuid. Ema ütles, et ta luges ainult täiskasvanuid. Mina ütlesin, et Joosepile tuleb kõige parem taldrik panna. Ema vastas, et sellepärast, et Joosep on kõige parem poiss. Teise lapsena osales peol Villem, aga tema on veel taldriku jaoks liiga väike. Tõnis oli Tallinnas. Ema küsis, kas lasteaias logopeed ka on. Ann ei teadnud, aga ütles, et Tõnis ja Joosep on oma lasteaiarühmas kõige paremini rääkida oskavad lapsed. Neil on kaheaastaste rühm. Üks nelja-aastane olevat ka hulgas.

Vanaema rääkis, kuidas mõned lapsed olid koolis eksinud küüditamiste ajaga. Ta oli küsinud, kuidas nad seda ei tea, see on nende vanaemade elulugu. Üks õpilane oli vastanud, et ei tea ja ei tahagi teada.

Kui enamus külalisi olid läinud, rääkis Klaus veel, mis talle Facebookis ei meeldi. Küsisin, mis ta minu sissekannete kohta halba ütleb. Klaus vastas, et minu sissekanded seal on suhteliselt huvitavad, aga kui ma pikemalt kirjutaks, siis ta neid võibolla ei loeks. Ta ütles, et on olemas seadus, et igal pool kirjutavad 20 protsenti inimestest 80 protsenti jutust.

0 vastukaja: