kolmapäev, oktoober 26, 2011

Üleskirjutus valmis enne ärkamist

Ma olin vahepeal elanud endises Oudekki korteris. Kui seal varem poleks Oudekki elanud, poleks ma sinna võibolla üldse kolinud. Praegu elasin majas, mille tagaukse juures oli Pireti maja uks. Ma polnud seal elamise jooksul Piretiga ühtegi sõna rääkinud, aga nüüd kutsus ta meid enda poole multifilme vaatama. Kui esimesed olid vaadatud, tahtsime hakata vaatama järgmisi, aga Pireti mees ütles, et ta tahab magama minna.

*
Olime kooli saalis. Tristan oli koostanud esinevate ansamblite nimekirja. Ta oli kirja pannud, nagu oleks ka Kristeril ja Arturil kaheliikmeline ansambel, kuigi seda ei olnud olemas. Tristan oli juba varem neilt küsinud, millega nende ansambel tegeleb. Ta ei saanud aru, et iga organisatsioon ei ole ansambel. Tegemist oli hoopis kambaga. Tõnu andis oma kontori võtmed. Üks tema sõber tuli neid minu käest küsima. Ma ei tundnud seda poissi hästi ära. Ütlesin, et kui see on Tõnu kontor, annan ma võtmed Tõnule. Andsin siiski sellele poisile.

*
Üks naine rääkis, et mida rohkem on naisel õdesid, seda rohkem seob ta meest oma perekonnaga, sest õed on huvitavad. Mina leidsin, et naine võib veel kahetsema hakata, kui meest õed liiga palju huvitama hakkavad.

*
Ajalehes ilmus artikkel, kus süüdistati rida inimesi, sealhulgas mind. Mõtlesin, kas vastata sellele midagi. Lootsin, et asi vaibub iseenesest. Lamasin voodis. Kuulsin, et räägiti, et vennad võtavad ühte rohtu, mis on kasutusel ka dopinguna. Üks naine hoiatas neid, et ega sellel muid halbu tagajärgi peale ühe võimaliku ei olegi, aga see üks on surm. See võib saabuda, kui rohtu on kindel aeg tarvitatud. Tegin korraks silmad natuke praokile ja vaatasin läbi ripsmete, kes korteris ringi liiguvad. Vannitoa juures kõndija tundus olevat Helena. Panin silmad kinni tagasi. Jutu järgi pidi läheduses viibima hoopis Ann. Ann ütles, et kui üks inimene on teisele üks kord helistanud, siis nad on juba tuttavad. Läksin pika söögilaua juurde. Lauas istus Tõnu Anni kõrval. Mina istusin laua otsa ja valisin, mida laual olevatest toitudest süia. Olin selle unenäo kaustikusse üles kirjutanud. Lamasin voodis ja lugesin üleskirjutust, sest ärkamise järel poleks seda tõenäoliselt enam alles olnud. See oli tänastest unenägudest kõige pikem. Unenäo alguses oli kuuldud jutt kirjas pikemalt kui ma ise mäletasin.

0 vastukaja: