teisipäev, november 08, 2011

Kuri lont

Küsisin Tõniselt millega ta joonistada tahab - kas pliiatsite, vildikate või pastellidega. Ta vastas, et vildikatega. Aga vildikateks pidas ta pliiatseid. Kui näitasin, mis õiged vildikad on, tahtis ta siiski nendega. Joonistasime kahekesi. Arvasin, et parem pilt oleks värvilisem. Aga Tõnis eelistas rohelise joone ülekaalu. Muuhulgas eelistas ta rohelist päikest kollasele. Päikseid pidin joonistama mitu tüki. Kui soovitasin Tõnisel endal päikse joonistamist proovida, ütles ta, et ei oska. Ta tõmbas kiiri päiksest tükk maad kaugemale. Aitasin tal tõmmata kiiri päikse külge tema käes olnud vildikaga. Mina pidin joonistama veel elevandi. Joonistasin selle lilla värviga. Tõnis hakkas rääkima kurjast londist. Ta tahtis veel, et ma joonistaks kurja mehe. Kui olin selle valmis joonistanud, tahtis Tõnis teise tuppa põgeneda ja lõpetasime joonistamise ära. Olin kirjutanud paberile veel Tõnise, Tõnu ja enda nimed. Hiljem küsisin, kas Tõnis teab, mis sõnad seal on. Oma nime nähes näitas Tõnis selle peale, et lõpus on Simo-täht.

Tõnise vanaema soovitas meil ehitada klotsidest Mõmmi maja, nagu olime teinud varasemal korral. Kui eelmine kord oli Tõnis ehitanud klotside kuhja ümber puukasti najal istuva Mõmmi, nii et välja jäi pea, siis täna ta tahtis Mõmmit üleni klotside alla matta ja selleks panime karu lamama. Kui ta oli üleni klotside all, kaevasime ta välja ja matsime klotsikastis uuesti klotside alla. Mina näitasin vahepeal, et padja või tekiga saab Mõmmi kiiremini ära peita. Kolmas kord tahtis Tõnis veel Mõmmit klotside alla peita. Näitasin veel, et puuplaatidest saab ehitada autotee. Rääkisin, et autoga tuleb Mõmmile külaline. Hiljem tahtsin ehitada autole garaaži, aga Tõnis ütles, et ei tohi, sest seal on külaline. Mina näitasin, et külaline läheb tipa-tapa garaaži auto juurde, võtab sealt auto ja sõidab Mõmmile külla.

Hiljem tahtis Tõnu viia Tõnise koju ning vanaema ja vanaisa kontserdile. Tekkis hiljaks jäämise oht, aga Tõnis ei tahtnud ära minna. Lubasime, et ta saab baranka siis, kui riides on. Selle peale sai osad riided selga, aga varsti hakkas Tõnis uuesti vaidlema. Ütlesin, et mina lähen ka jalutama ja läksin trepikotta. Võibolla see aitas.

0 vastukaja: