esmaspäev, november 28, 2011

Lihvi teemanti

Ärkasin vara hommikul üles ja läksin tänavale. Seal kõndisid Reet ja Riin. Riin kõndis eest ära, aga Reedalt küsisin, kas me peame täna reisile minema. Reet vastas, et ei pea. Ütlesin, et ma ei usu. Küsisin, kust buss stardib. Reet ütles, et me peame kogunema koolimajja. Küsisin, mis kell start on. Reet ütles, et alles kell neli, enne on tunnid. Tundidesse ma ei kavatsenud minna. Ütlesin, et vaat kui hea, kui saab asjad üle kontrollida, varem mul ei tulnud pähegi väljasõidu kohta välja uurida. Koolis mul ei tule see meelde, sest seal olen unine. Läksin majja tagasi.

*
Läksin tänavale ja vaatasin, kas näen mõnda klassikaaslast, sest mul oli vaja midagi küsida. Nägingi kahte poissi, kellest üks oli Antti. Ütlesin, et tavaliselt nendel tänavatel, kus viibitakse, tulevad vajalikud inimesed vastu.

*
Kõndisime ühes suures majas. Otsisin ruumi 102, mis oleks olnud kõige väiksema numbriga klassiruum. Võibolla oli veel parem leida ruum 101, kus oli arvatavasti raamatukogu nagu meie kooliski. Pärast ruumi leidmist otsisime koos õpetajaga väiksema numbriga ülesandeid. Ülesanded ei olnud numbrite järjekorras. Lõpuks leidsime ülesande number 5, mis oli kõigist enne seda leitud numbritest väiksem. Seejärel leidsime number 2, kus oli öeldud, et kui sul on kodus hea teemant, siis lihvi seda. Number 1 all oli lihtsalt üks oluline aadress. Läksime tuldud teed tagasi.

*
Oli vene keele tund, mida andis matemaatikaõpetaja. Ta laskis mul ühte lauset eesti keelde tõlkida, aga ma oskasin vene keelt väga halvasti. Pakkusin siiski midagi välja. Nüüd küsis õpetaja samu sõnu vastupidi, eesti keelest vene keelde. Otsisin neid paberilt, aga ei leidnud enam seda kohta üles. Lõpuks mõtlesin, et ma võin vene keele tunnis rääkida nende sõnadega, mida ma oskan. Ütlesin vene keeles, et ma ei pea vene keelt õppima, sest venelased tapsid eestlasi ja tšetšeene. Klass hakkas naerma.

0 vastukaja: