teisipäev, detsember 13, 2011

Ei lähe ma kuhugi

Kõndisime läbi Peedu ja peksime lähemale tulevad koerad puuokstega eemale. Ühe koeraga olid meie suhted algusest peale halvad. Mõtlesin, et võibolla mõni koer, keda me lööme, ei olegi kuri. Jõudsime vanaema suvilasse. Seal üks mees rääkis, et õnneks pooldab Raig Euroopa Liitu jäämist, ta tahab ainult lepingutingimusi paremaks muuta. Küsisin, miks just Raigi arvamus peaks tähtis olema. Mees vastas, et Raig on korralik poliitik. Mõtlesin, et kui teised oleks Euroopa Liitu jäämise poolt, peetaks neid ka korralikeks. Kodus küsis üks mees mult allkirja ühe eurovastase toetuseks. Ütlesin, et mina ei anna toetusallkirja inimesele, kellel pole programmi. Mees soovis, et ma nimetaks ühe eurovastase, kellele ma olen nõus toetusallkirja andma. Ütlesin, et sellist inimest ei olegi. Üks tüdruk tuli ja kutsus, et ma läheks koos temaga kontserdile. Keeldusin minemast. Tüdruk esitas mulle veel hulga soove. Keeldusin kõigist, mis olid seotud kuhugi minemisega, aga nõustusin nendega, mida sai täita paigale jäädes. Kui tüdruk kaugemale läks, ütles ta teistele, et ta tahtis vaadata, kas ma saan millestki aru.

*
Joonistasime pilte. Mina joonistasin oma paberile nägu, mis oli peaaegu paberi suurune. Kui olin silmaterad juba tumedaks värvinud, tegin ühele veel ruudustiku peale. Seejärel tahtsin teha ka teisele, aga nägin, et seal juba on. Vaatasin, mida Henn joonistab. Tal oli pildil rohkem väiksemaid inimesi. Ütlesin ühe Hennu joonistatud habemega mehikese kohta, et seda ma olen varem ka näinud. Mitte et ta oleks varem joonistanud täpselt samasuguse, aga sama mehikest on ta joonistanud. See oli vist minu ja Hennu ühises joonistusvihikus. Joonistasin oma pilti edasi. Tegin silma kohale suure kulmu. Teise silma kohale hakkasin tegema veel suuremat. Siis mõtlesin ümber ja jätsin ülemise osa sellest juuste jaoks. Kui olin joonistanud ka juuksed, ütlesid vennad, et ma joonistan ju isa. Mina ütlesin, et ma ei mõelnud, keda ma joonistan, aga tuli isa sarnane välja. Kui ema tuppa astus, keerasin paberi teist pidi, sest talle ma ei tahtnud oma joonistust näidata.

*
Pille uuris oma toa kappi. Ta küsis, kes on selle kallal käinud ja selle segi ajanud. Vastasin, et mina võtsin sealt ainult oma margialbumi ja tõin oma tuppa. Seejärel tuli mulle meelde, et olin võtnud Pille kapist ka kaks "Vikerkaare" numbrit, mis võiski kapi segi ajada, aga seda ma ei hakanud ütlema. Pille tuli minu tuppa. Ta ei puutunud küll margialbumit, aga karistuseks selle siia toomise eest rebis ta nooremate vendade kommipaberialbumist mõned paberid puruks ja viskas põrandale. Korjasin paberitükid oma toa põrandalt kokku ja viskasin Pille toa põrandale. Ema tuli minu tuppa ja vaatas, et albumitega kapi uks vajub lahti. Ta proovis seda paar korda kinni panna, aga see vajus uuesti lahti, kuigi ükski asi vastu ust ei puutunud. Ema ütles seletuseks, et asju ei tohi sooja käes hoida. Ta ütles, et ma tegin õigesti, kui ütlesin pärast remonti, et Toomas ei tohi magada pehmel madratsil, ja andsin talle kõvema. Aga ema ja isa olid siiski otsustanud, et Toomas ei tohi magada liiga kõrges voodis.

0 vastukaja: