teisipäev, detsember 20, 2011

Halvad sektorid

Meil oli külas kaks tüdrukut, kellest üks oli hästi paljas. Nad rääkisid, et neil on välismaal raske tööd leida. Nad olid õppinud matemaatikat. Vahepeal läksid nad teise tuppa ja rääkisid tagasi tulles, et leidsid Klausi arvutist halvad sektorid, millest Klaus ise midagi ei teadnud. Neid sektoreid ei pidavat saama kõrvaldada. Tegemist oli nuhkvaraga, millega edastati kellelegi kõik, mida arvutiga tehti. Kartsin, et see võib olla levinud ka teistesse arvutitesse. Mõtlesin, et pean ikkagi hakkama vahetama inimestega elektronkirjade asemel paberkirju, sest neid nuhkvaraga jälgida ei saanud. Aga ümbrikud rebiti ka vahel tee peal lahti ja loeti läbi.

*
Sõitsime rongis ja istusime kahel pool lauda. Ühel pool istusime mina ja Ann, teisel pool Maria. Ann vaatas aknast välja ja ütles, et näeb papleid. Mina vaidlesin vastu, et need ei ole paplid, vaid lepad ja pajud. Ann ütles, et üks puu on pihlakas. Sellega olin nõus. Ann ja Maria naersid ja ütlesid üksteisele võõrkeelseid väljendeid, mis tundusid käivat minu kohta.

*
Magasin laagris. Üks väike laps tuli minu voodi juurde. See oli Toomas. Ta küsis fotoparaati, millega ta tahtis pildistada puid. Ütlesin, et küsigu Klausilt, sest Klaus on üleval. Hakkasin mõtlema, et ma ei taha Toomale fotoaparaati anda, sest ta on nii väike, aga ta on Hennust ainult paar aastat noorem, ja Henn küll pildistab. See mälestus, et Toomas on väike, oli mulle jäänud vanast ajast. Mulle tuli meelde, et täna on laagri viimane päev, järelikult tuleb üles tõusta, et ära sõita. Ma vist just vastumeelsusest sõidu suhtes magasin täna kauem.

0 vastukaja: