esmaspäev, detsember 19, 2011

Koermees

Üks mees kakles kõigiga. See mees oli koer. Ta tuli minu juurde ja ütles, et tal on haistmine. Vastasin, et siis ta tunneb vist minu juures halba lõhna. Tema ütles, et ega midagi head ei tunne. Sõitsime paadiga. Koermees hoidis pead minu süles. Vastu tuli teine paat. Meist möödudes ütles Tristan teisest paadist koermehe kohta, et tööandja on purjus. Kõndisin mööda järve ja võsa vahelist kitsast pragu. Kui lähenesin ühele talule, tuli vastu selle talu kuri koer. Pragu oli nii kitsas, et koera ei pidanud lähemale laskma. Mõtlesin, et peksan ta kahjutuks. Nägin järvel paati selle koera peremehega. Läksin paadi juurde. Koera peremees arvas ekslikult, et ma tahan tema paati põhja lasta. Kui ta sai aru, et ei taha, viis ta mind Londoni panka suure härra juurde lepingut sõlmima. Tuli anda kõigepealt allkiri lepingule ja seejärel kirjutada ühe naise rindadele. Kui kirjutamine oli lõpetatud, ütles teine naine sellele naisele, et see ei jää tema rindade viimaseks eksamiks. Ütleja oskas vist kuidagi harvajuhtuvaid asju ette näha.

*
Poes oli iga kassa küljes silt, et sinna oodatakse tööle uut kassapidajat. Ütlesin isale, et nad võiks peale kassapidajate pakkuda tööd ka kontoritöötajatele, kes harjutaks telefoniga helistamist ja muud sellist. Aga kassapidajatele pakuti tööd vist sellepärast, et kassapidajatele oli praktikast rohkem kasu.

*
Läksin juuksurisse. Sinna tulid ka Peep ja Jürgen. Juustelõikajaid oli kaks tükki, aga mõlemad tegid vaheaja. Tagasi lubasid nad tulla 40 minuti pärast. Üks mees tahtis lõikamistoolile istuda. Mõtlesin, et pean talle ütlema, et mina olin enne järjekorras. Läksin vene keele tundi, mis toimus minu toas. Märkasin, et ühe minu vana kaustiku kaane küljest on tükk ära lõigatud. Küsisin, kes seda tegi. Kahtlustasin Peepu. Ütlesin, et ma olen kindel, et natukese aja eest oli kaas veel terve. Mul oli kaasas väga palju oma vanu pabereid. Ariel hakkas neid vägisi vaatama. Paistis, et ta on targemaks saanud, sest ta ei hakanud midagi lõhkuma. Kui ta vaatamise lõpetas, vaatasin ka ise, mida ta oli näinud. Ühe vihiku lehed ei olnud enam kokku köidetud. Kahel leheküljel oli väga oskuslikult joonistatud koomiks. Selle olin vist kopeerinud elukutselise kunstniku pealt ja tema teksti asemele endapoolse asemele kirjutanud.

0 vastukaja: