neljapäev, detsember 08, 2011

Piimapoe sulgemine

Vaatasin muusikavideosid ja andsin parematele poolthääli. Hääle andmine käis nii, et tuli selle juurde üles riputada mõni sarnane video. Klaus küsis, kust ma multifilmi leidsin. Vastasin, et mina seda üles ei riputanud.

*
Tõnu pulmas taheti korraldada maleülesannete lahendamise võistlus. Korraldajad ei teadnud, et ülesannete lahendamine on raske. Nad arvasid, et kui Tõnu on maletrennis käinud, peab ta seda oskama. Võibolla oli plaanis kasutada kergemat sorti ülesandeid. Võibolla ei oleks vastuste ütlemine käinud nii, et tuleb ülesanne ära lahendada, vaid pakkuda võis järjest kõiki erinevaid käike, kuni nimetatakse õige. Aga esimesest käigust ei oleks piisanud, vaid järgmised käigud pidi ka ära arvama. Kui oleks küsitud ainult esimest käiku, oleksin ma paljud ülesanded lahendanud ühe sekundiga, sest sageli oli näha, mis on kõige tõenäolisem käik.

*
Pimedas toas näidati seina peal filmi. Lamasin voodis ja mul oli padja peal lahti kaustik, kuhu tahtsin filmi kohta märkmeid teha. Toa teises otsas ajasid omavahel juttu Helen ja üks teine tüdruk. See teine tüdruk ütles minu voodist möödudes minu kohta, et siin lamab üks tüdruk. Ta hakkas ära minema. Küsisin, kas ta õhtul tagasi ka tuleb. Ta vastas, et ei tule.

*
Savisaar oli minister. Teatati, et ta külastab Põlva maakonda. Mõtlesin, kas selle all mõeldakse Petserimaad. Aga ta külastas päris Põlva maakonda. Põlvas läks ta maakonna ainukesse piimapoodi, kus käis vähe ostjaid. Ta ütles, et pood on ebaefektiivne ja tuleb kinni panna. Sellega tahtis ta vist Eestit Venemaa piiri äärest nõrgestada. Poe sulgemisega andis ta maakondade tühjenemisele uut hoogu. Aga mõtlesin, et kui riiklik piimapood kinni pannakse, tekib selle asemele mõni erapood. Veljo otsustas Põlvasse vaatama tulla. Selleks asus ta Tapalt koos kaaslastega jala teele. Mina kõndisin ka jala ja varsti olin juba Tartu tänavatel. Mõtlesin, et tegelikult ei alustanud ma teed Põlvast, vaid Elvast, sellepärast ma nii kiiresti jõudsin. Läksin tagasi sinna tuppa, kust olin tulnud. Seal oli Vackermann loonud enne uue vestlusgrupi. Aga pärast seda, kui ma olin sellega liitunud, oli ta grupi likvideerinud. Nüüd oli ta asutanud selle asemele vanapoiste grupi. Ta võis selle ka likvideerida. Mul olid varem olnud Pireti ja Oudekki e-maili aadressid, aga nüüd olid nad neid muutnud ja uusi ma ei teadnud.

0 vastukaja: