kolmapäev, detsember 07, 2011

Žestid ridade vahel

- Kas aasta lõpu lähenemist on nüüd tunda?
- Täna hakkasin vaatama isegi ühte muusikavideot, mis pidi olema nime poolest jõuluteemaline. Aga katkestasin vaatamise, sest seal hakati tulirelvaga vehkima. Aastavahetuse tööde katkestust ei ole veel tulnud, aga malemängu arvelt hoian tööde lõpetamiseks vast aega kokku.
- Maleteemalised unenäod võivad sellest hoolimata jätkuda?
- Ühe nägin ka eile. Täna ei näinud. Malest kavatsen kirjutada ka siis, kui ei mängi ja ei näe unenägusid.
- Kas ka siis, kui pole lugejaid?
- Esialgu veel lugejaid on. Aga kuna ma ei pea oma blogi ühtegi eksemplari müüma, ei pea ma kirjutama selle järgi, kas lugejaid on. Senine ajalugu näitab, et ükskord mind loetakse niikuinii.
- See lause on tuletatud Castro ütlusest?
- Kommunistid võivad ka õigeid asju öelda. Lenini lause "õppida, õppida, õppida" on ka kasulik. Ei tohi laskuda nii madalale, et kedagi "Hitleri žesti" eest karistama hakata.
- Emotikonid väljendavad ainult näoilmeid, mitte žeste?
- Kuna ma rääkides ka ei žestikuleeri, ei tunne ma sellest puudust. Vajaduse korral saaks lisada foto või joonistuse. Žeste võib ka sõnadega kirjeldada.
- Žestikuleerimisest hoidudes on žestid ridade vahel?
- Facebookis laikide panemine on sisuliselt sama, mis aplaus. Noogutamine ei ole sama, mis aplaus, sest kurva tõe peale ei pea aplodeerima. Käte plaksutamine võib olla ka mahaplaksutamine ja noogutada võib ka sellepärast, et teise inimese rumalus leidis kinnitust.
- Viipekeeleta võib läbi saada, sest saab vestelda ka kirjalikult?
- Pimedatega malet mängimas olen käinud, aga kurtidega pole mul eriti kokkupuuteid olnud. Lapsepõlves elasid meie majas kurttummad kaksikud, aga nendega ma lihtsalt ei rääkinud. Nendega kirjalikult vestlemiseks oleks pidanud õue pliiatsi kaasa võtma.

0 vastukaja: