reede, jaanuar 27, 2012

Arvutid soo- või vanusepiiranguga turniiridel

See nädal sai Parts 50-aastaseks. Päevakeskuses ta enam ei käi, aga teises majas toimus tema juubeli puhul välkturniir. Selle tulemusi unustasin uurida.

Täna toimus tavaline kiirturniir järjekordselt 16 osavõtjaga, kuigi osavõtjad nimeliselt vahetuvad. Voore oli seitse. Tulemused olid:

1. Solovjov 6 p.
2. Peebo 5,5
3.-4. Metsoja, Kõiv 4,5
...
13.-14. Runnel 2,5

Turniiri võitja sai vajalikud punktid täis kahtlase võttega, et nõudis ühes mängus kogemata käest kukkunud nupu kukkumiskohta jätmist, kusjuures see olevat veel kukkunud kahe ruudu piirile.

Minu tulemused voorude järjekorras olid:
Tromm-Runnel 0:1
Runnel-Solovjov 0:1
Ivainen-Runnel 1:0
Runnel-Ots 0:1
Kõiv-Runnel 1:0
Põvvat-Runnel 0:1
Runnel-M. Kure 0,5:0,5

Väiksele punktide arvule võib seletust otsida kolme teguri koostoimest: vähene ettevalmistus, unisus ja uute avangute katsetamine. Unine olin juba enne esimese vooru algust, kuigi öösel magasin üsna kaua, praegu olen samuti.

*
Meesmaletajatel ei lubata osaleda naiste turniiridel, aga vahel on inimesega mängima pandud arvuti. Naiste turniiridel tohiks siis lasta võistelda ainult nendel arvutitel, mis on programmeeeritud naiselikus stiilis mängima või mille puhul on mängus naisprogrammeerija käsi. Vanusepiiranguga turniiridel tuleks arvestada arvuti vanust. Laste turniiridel ei pea lubama mängida mitte lastega ühe vanadel programmidel, vaid nendel, mis on pärit arvutite lapsepõlvest. Et sellised arvutid on ühtlasi vanad, siis võib neil lubada mängida ka seenioride turniiridel. Kui turniiril lubatakse osaleda arvutil, ei tohi ükski mängija oma käikude leidmiseks siiski arvuti abi kasuda. Aga ka ümberpööratult - kui arvutil tekib mängu ajal mingi tõrge, ei või inimene seda parandama minna.

0 vastukaja: