reede, jaanuar 20, 2012

Vaimne laager

Jalutasin ühe lapsega, kes oli mul keti otsas. Laps kõndis minust kaugel ees. Nii ei rääkinud ma temaga päev läbi sõnagi. Õhtuks viisin lapse tema ema kätte. Lapse ema ütles, et see oli väga ilus päev. Mõtlesin, et pikkade kettide tõttu käivadki asjad nii, et sellega, kellega jalutatakse, ei räägita. Vaatasin, et laps ikka liigutab, järelikult ta on ikka laps.

*
Täna pidi sõidetama laagrisse. Ma ei teadnud, kas sõita. Kuulsin, et Tõnisson loobus kavatsusest sõita, sest tal tuli üks töö vahele. Mõtlesin, et siis mina ka ei sõida. Aga sõitsin siiski bussiga teistega kaasa, et vaadata, milline laager on. Asjad jätsin esialgu koju. Kui kohale jõudsime hakkas vend kiitma, et see on väga hea koht. Seal oli väga pime mets ja soo, kuigi puid kasvas hõredalt. Arvasin, et seal tuleb läbi viia kursused, kuidas mitte mülkasse astuda. Vend arvas, et mülkasse kukkumise ohtu ei ole, sest selle serv on näha. Mina polnud kindel, et mina seda vältida oskaks. Vend kiitis, et ja kaevus on siin vesi soe. Küsisin, kust ta siis jahutusvett võtab. Vend nimetas seda metsa üleoja metsaks. Hakkasin jala Tartusse tagasi kõndima. Kõndida tuli mitukümmend kilomeetrit. Alguses mõtlesin, et lähen Tartust asju tooma. Siis mõtlesin, et ma ei viitsi enam pärast laagrisse tagasi tulla, sest kaks otsa kõndida läheb pikaks. Mulle tuli meelde, et üks üleoja mets on Peedul. Siin nägin, et see koht peabki Peedu olema, sest jõudsin meie endise suvila juurde. Läksin aeda sisse. Vend tuli ka sinna. Aed oli paksult täis rästikuid ja nastikuid. Uued omanikud olid maod sinna lahti lasknud, et need krunti valvaksid. Läksin raudtee juurde, et mööda selle äärt jala Tartusse kõndida.

*
Olin jõudnud laagrisse. Seal üks poiss nuttis, et inimesel oli väikse asja pärast pea maha löödud. Ta hoidis seda käes. Aga mina nägin, et sellel oli üleval pekikiht, järelikult oli see hoopis sealiha, mis oli ainult inimese pea kujuliseks lõigatud. See oli vaimne laager. Siia olid kokku kogunenud kõik, kes vaimude kohta imelikke teooriaid rääkisid. Teised vaatasid televiisorit ja mina magasin. Magasin ühe tüdruku selja taga ja hoidsin pead tema seeliku peal. Tüdruk vahepeal klõbistas seelikuga. Teine tüdruk küsis, kas inimesed suudavad oma kiusatusest hoiduda. Selle peale võtsin pea seeliku pealt ära ja läksin teise kohta magama. Muidu oleks ma seda teinud pärast filmi lõppu, aga võisin teha ka varem. Vahetasin mitu korda asukohta. Vahepeal läksin ja magasin otse televiisori ees maas, aga seal oli liiga ebamugav ja liiga suur kiirgus. Siis läksin ruumi tagumisse otsa ja panin pea voodi peale. Selle voodi omanikud lootsid, et ma hakkan nende usukombeid täitma. Nad venitasid minu nägu. Aga mina põgenesin nende eest. Läksin mööda künklikku maastikku. Tahtsin ühest kallakust alla minna, aga enne märkasin, et see on liiga järsk. Toomemäel oli samasuguseid kallakuid. Aga seal olidki vahel inimesed viga saanud.

0 vastukaja: