laupäev, veebruar 25, 2012

Erineva suurusega punktid

Sõitsin bussis. Kui mitu peatusevahet oli juba sõidetud, tuli alles meelde võtta taskust pilet, et seda augustada. Ütlesin, et niimoodi oleks ma võinud trahvi saada. Seda kuuldes tahtis bussijuht mulle trahvi teha, et olin sõitnud osa maast ilma piletita. Selgitasin, et ma olen paljulapselisest perest ja sain seetõttu pikka aega tasuta sõita, mul läheb vahel meelest, et enam ei saa.

*
Hakkasin koos kahe klassiõega koju minema. Üks neist ütles, et mina ärgu tulgu, nad tahavad täna kahekesi minna. Ütlesin, et mulle on sageli öeldud, et mina ärgu tulgu, varem ütlesid poisid ja nüüd tüdrukud, milles on asi. Klassiõde vastas, et selles, et ma olen tavaliselt vihane. Ütlesin, et ma ei ole tavaliselt vihane, aga kui inimesed otsustavad näo järgi, siis nad arvavad nii. Mõtlesin, et praegu olen küll vihane.

*
Sain uueks tööks ühe umbes endavanuse autori raamatu toimetamise. Tegin tohutu hulga märkmeid. Osad kirjutasin kaustikusse ja osad lahtisele paberile. Autor tuli uksest sisse. Ta vaatas paar korda kiiresti minu kaustikusse, aga ei paistnud aru saavat, et seal olevad märkmed on tema enda käsikirja kohta. Mul oli sinna kaustikusse kirjutatud muid asju ka ja ma ei tahtnud neid märkmeid autorile näidata. Isa oli öelnud, et see autor on väga andekas. Võibolla ta oli mõne hetkega juba aru saanud, mis mul kaustikus kirjas on. Ta vaatas sinna täpselt nii lühidalt, et ma ei hakkaks keelama.

*
Mängisin maleturniiril. Tundus, et see on mingi eriline turniir, kus tuleb iga vooru eest maksta nii palju, nagu tavaliselt terve turniiri eest. Aga kui kaotuste eest tuli maksta trahvi, siis võitude eest sai preemiaid. Aga 50 protsendi võimalike punktide juurde jõudes maksed lõppesid, mis seisu võrdustas. Tundus, et siin turniiril on erinevate mängijate võidud erineva suurusega. Kõige suurem paistis olevat murdeealiste võit, mis seletas, miks nad sageli etteotsa tulid. Kui turniir läbi sai, hakkasime mitmekesi koju minema. Üks mees ütles, et las olla kõigi võit ühe suur, siis on vahed suuremad. Kesklinna bussijaamas läksin teiste järel üle tee. Üks mees läks bussi number 12 peale. Mina ütlesin, et miks ma üle tee tulin, ma pidin ju minema 5-ga. Mõtlesin, et 5 ja 12 teevad sama ringi vastupidistes suundades, aga 12-ga läheb õigesse peatusesse jõudmiseks liiga palju aega. Ütlesin, et kui ma juba üle tee tulin, siis ma lähen jala. Ühel tänaval istusin koos Toomaga maha ja hakkasin pooleks murtud paberi keskossa joonistama. Teisele leheküljele jõudes leiutasin uue joonistamisvõtte, et tõmbasin näost sirge kriipsu alla. Toomas ütles, et ma joonistaks veel musta pastakaga. Vastasin, et ma pole mustaga joonistanud, see on sinine. Toomas näitas, et eelmisel leheküljel ma tegin osa mustaga. Ütlesin, et see ei ole must, vaid ma tegin selles kohas lihtsalt paksemat joont. Seejärel nägin asja teisiti. Ütlesin, et õige jah, ühes kohas ma tegin mustaga, mul tuleb nüüd meelde.

0 vastukaja: