neljapäev, veebruar 09, 2012

Soe öö külma õhtu järel

Meil oli suur must koer, keda ma kartsin. Aga et ta oli enda oma, siis tuli ta õuest tuppa lasta, et talle süia anda. Pealegi võis ta väljas marutõbiste koertega kokku puutuda. Ma ei teadnud, kas anda talle söögiks kaks vorstiviilu, või jääb tal sellest väheks ja tuleb anda midagi veel. Toas oli meil üks väiksem koer ka.

*
Kirjutati, et Tõnisson oli kahele teisele ajalehele midagi andnud. Seda peeti altkäemaksuks, et teha neist enda pooldajaid. Minu meelest selline järeldus oli ebaloogiline, sest palju muid ajalehti Eestis ei olnudki. Tõnissonile vist lihtsalt meeldis inimestele kingitusi teha.

*
Lamasin öösel voodis. Olin Grenzstein. Vennad olid teiste ajalehtede toimetajad ja viskasid mind asjadega. Viskasin neid vastu. Teised toimetajad ütlesid, et kõigetargem hakkas asjadega loopima. Tahtsin panna pead padjale tagasi. Aga selgus, et mul enam patja ei olnud, sest olin sellega ka visanud. Hoidsin sellest hoolimata pead padja koha peal. Keerasin ennast voodi teise otsa poole ja ütlesin, et kui mul lubataks asju avaldada, siis ma ei peaks mõtlema välja selliseid rubriike nagu jutunurk. Keerasin ennast voodis õiget pidi tagasi. Mulle soovitati, et ma ühte vana naist ka raamatus mainiks, sest ta on noorena Grenzsteiniga kohtunud. Vastasin, et võin mainida. Mõtlesin, et iseküsimus, kas mainida teda saatesõnas või tiitellehe pöördel. Aga kui mina selle nime käsikirja sisse panen, võib isa ta uuesti ära kustutada.

*
Kuulasin raadiot, kus algas üks laul. Laulu alguse hääldusest ei saanud ma aru, aga tundus, et lauldi mingist Tõru nimelisest perekonnast. Edasi mainiti laulus mitut kunagist poolriigivastast klubi. Tänu sellele kuulsin nüüd, et laulu avarida oli "Tõru pere Nõukogudemaal". Algul olin arvanud, et Tõru oligi perekonnanimi, aga nüüd sain aru, et sarnaselt teistele klubidele peeti silmas ka Tõru klubi.

*
Läksin poe poole. Mõtlesin, et ei tea, kust üle autotee minna. Aga selgus, et praegu sai minna otse poe juures. Poe ees nimetasid kaks poissi mingeid arve. Kui ma olin poes, tulid need posisid ka sinna. Üks mees ütles neile, kui vanad nad on. Nüüd hakkasin vist aru saama, et poe ees nad olidki korranud oma vanuseid, juhuks kui keegi küsib.

*
Helina tuli minu blogisse. Märkasin, et olen kaks lõiku kogemata kokku kirjutanud. Viisin nad lahku. Helina tuli blogisse tagasi. Nüüd ta võis lugeda, et seal oli tegemist kahe erineva unenäoga.

0 vastukaja: