laupäev, veebruar 18, 2012

"Tähekese" ülesanne

Bussijaama kõnniteel olid minu unenäoüleskirjutused. Möödakäijad vaatasid, et kuidas keegi saab nii pikalt kirjutada. Ühel päeval olin kirjutanud ainult 10 rida. Aga see oli pärast seda, kui eelmisel päeval olin kirjutanud 99 rida. Lühikesed üleskirjutused tulid alati siis, kui eelmisel päeval olid olnud pikad ja unenäod olid otsa lõppenud. Ühel korral oli mulle saadetud kiri, mis tegelikult oli peatükk ühest raamatust. Pärast selle kirja saamist olin kirjutanud Helinale, et nüüd saan ühe tüdrukuga iga päev kokku. Pärast selle kirja saamist oli see tüdruk aga ära kadunud. Tagantjärele imestasin, kuidas ma olin üldse kujutlenud, et mulle kokkusaamised meeldima hakkaksid.

*
Mängisin ühe klassivennaga malet ja võitsin. Pärast mängu lõppu ütles ta, et kui kahvlit ei oleks olnud, siis ei tea, kuidas mäng oleks lõppenud. Mina ütlesin, et ratsulõppmängus on üks enamhernes suur paremus, kui ta vaidleb, siis ta on lihtsalt harimatu. M. Kolk ütles kõrvalt, et pealegi on see loll jutt.

*
Läksin kolmandat korda laagrisse. Mult küsiti, kas ma tahan magada kahekorruselise voodi teisel korrusel nagu eelmine kord, mina pean traditsioonidest kinni. Aga vahepeal oli minus kujunenud arvamus, et maa lähedal viibida on parem. Ütlesin, et võin magada ka ukse kõrval ühekorruselises voodis nagu esimene kord. Nüüd olime jälle selles telgis, kus esimene kord laagris viibides. Teisel korral olime olnud teises. Pille aitas Tõnisel "Tähekese" eelviimaselt leheküljelt ülesannet lahendada. Seal tuli panna õiged osad õigete taimede külge. Seemneid pani Pille mitmele taimele. Kui ülesanne oli juba lahendatud, hakkas Tõnis veel pildil olevate marjade söömist mängima.

0 vastukaja: