laupäev, märts 10, 2012

Kruvi klaasi

Olime oma endises koolimajas ja kõndisime trepist üles. Laest rippusid suured lumelahmakad. Kartsin, et kui need kellelegi pähe kukuvad, saab inimene surma. Püüdsin neid alla taguda hetkel, kui keegi nende all ei seisnud. Homme pidi olema koolipäev ja maja lapsi täis, siis võis oodata, et keegi saab pihta, kui ka seda seni juhtunud ei olnud. Viskasin jääpurika tükid trepivahest alla. Hüüdsin allkõndijatele, et seda ma ei tahtnud.

*
Tõusin hommikul üles. Pille tuli minu toa uksele ja ütles, et kas sa saad ühe kruvi seina keerata. Alles pärast Pille lahkumist märkasin, et teises voodis lamas Klaus. Küsisin, kummale meist Pille seda ütles. Klaus läks ja hakkas kruvi vannitoa ukse küljes olevasse klaasi keerama. Ta ütles, et auk on liiga väike.

*
Klaus tuli minu tuppa ja ütles, et ostis mulle ühe maleraamatu. Ta andis mulle raamatu Juhan Liivi ja Jaan Krossi seostest. Ütlesin, et olen ise sama raamatu ostnud. Kui Klaus oli läinud, vaatasin, et ma ei näe riiulis siiski sama raamatut, vaid teist selle sarja oma. Mõtlesin, et kuskil peaks sama raamat ka olema. Üks sarjas ilmunud raamat oli maleraamat ja teine mitte.

*
Henn näitas meile ühte maja, et sinna on tunginud võõrad. Tundus, et see oli meie Peedu suvila. Võõrad ütlesid, et vabandust, nad ei teadnud, et sellel majal on omanikud. Nad lahkusid. Seletasin Hennule, et ta on unustanud, et nüüd on suvilal uued omanikud. Henn vaidles vastu, et tal on kindlad andmed, et see kuulub meile. Ta käis vaatas kartulimaad ja ütles tagasi tulles, et meie kartulimaa on ka võõrad endale võtnud.

0 vastukaja: