neljapäev, märts 01, 2012

Kuulujutt õpetajate toas

Minu fotoaparaadi ekraan murdus aparaadi küljest lahti. Mõtlesin, et võibolla saab katkise osa veel paranduses välja vahetada. Proovisin kõigepealt sinna ise traadijuppi sisse panna. Tänu traadijupile sai elekter jälle voolata ja aparaat hakkas uuesti tööle. Sellega tema parandusse viimise vajadus kadus.

*
Läksin laulmistundi. Klassis oli juba nii palju rahvast, et tundus, et rohkem sisse ei mahu. Ukse juures olid inimesed kobaras. Aga vaatasin, et vastasseina juures kappide kõrval on veel ruumi. Läksin sinna. Mulle meeldiski kappide kõrval istuda. Istusin Kristeri ette. Ta tegi selle peale sellist häält, et misasja mina sinna istusin. Tunni algul jagas õpetaja tagasi vihikuid kontrolltöödega. Mina olin saanud kaks korda järjest nelja miinuse. Varem olid minu hinded paremad. Tundus, et õpetajate toas oli minu kohta mingit kuulujuttu levitatud, mille tõttu kõik õpetajad hakkasid mind alahindama. Õpetaja kommenteeris minu tööd, nimetades kaks naisenime, et mina kirjutan Savisaare naiste vastastikusest võitlusest, aga meil tuleb rohkem tähelepanu pöörata muusikalisele küljele. Minu meelest üks õpetaja nimetatud naisenimedest oli tema enda väljamõeldis. Õpetaja arvas, et kui mingist võitlusest on kirjutatud, siis naiste võitlusest, aga mina olin kirjutanud hoopis Savisaare partei ja isamaalaste võitlusest. Siljale ütles õpetaja, et ajaloolisest taustast ei ole nii pikalt kirjutada vaja. Tund jätkus. Minu pinginaaber oli Erik. Vaatasin laua peal kaarte ja õpetaja lasi muusikat. Õpetaja ütles mulle, et ma võin ainult siis muusika ajal kaarte vaadata, kui ma ei tee seda suure vaimustusega. Mõtlesin, et võiks vastata, et see jutt on jama, kodus ma joonistan kogu aeg muusika järgi, helid ja jooned on just omavahel seotud.

*
Jõudsin oma trepikotta. Hakkasin võtma postkastidest posti. Üks poiss samal ajal pissis põrandale. Mõtlesin, et ma ei hakka teda keelama. Aga hüüdsin, et ta ei laseks kirju märjaks. Haarasin need tema eest ära. Võtsin kastidest posti edasi. Seda tuli lõputult palju. Postkast oli nagu mustkunstniku kübar. Lõpuks katkestasin kasti tühjendamise, sest mul oli juba palju asju üles viia.

*
Minu tuppa olid kogunenud maletajad. Mängisime teki peal ilma malelauata. Vaatasin, et mida lähemal nupud üksteisele on, seda ebaselgemaks muutub, kas nad ulatuvad üksteist lööma. Ütlesin, et mängitakse nii pimemalet ilma nuppudeta kui ka vastupidi nuppudega ilma lauata. Mõtlesin, et nüüd sai mu fotoaparaat traadijupiga parandatud, nüüd võib hakata pildistama.

*
Ma teadsin, kuidas Liivi sõja vaherahudega Eestit jagati. Aga tahtsin järele vaadata, milliseid maid nendega veel jagati.

0 vastukaja: