teisipäev, märts 13, 2012

Uinakud venisid

Lugesin Heueri raamatut 1976. aasta taliolümpiamängudest. Heueri stiil oli täpselt nii hea, nagu ma olin kirjeldanud. Heuer kirjutas seal, et ta nägi unes, et minu isal sünnib ohtlik poeg, kes jätab võrrandist ühe elemendi välja. See oli kirjutatud aasta enne minu sündimist, aga see kirjeldas täpselt seda, milline ma olin praegu.

*
Mõtlesin, et täna ma ei kirjutagi blogisse unenäokirjeldusi, vaid selle asemel rubriiki "unenäoteooria", et nagu ma olen kirjutanud rubriigis "mõttekäik" nii, et üks mõte kasvab välja teisest, sama moodi hakkasin täna öösel nägema unenägusid, kus iga järgmine unenägu kasvab välja eelmisest.

*
Lamasin voodis ja lugesin füüsika käsiraamatut. Mait vaatas raamatusse ja ütles, et sellelt leheküljelt leiab isegi kasulikku. Sealt sai teada, et üks ühik on meeter sekundi ruudu kohta, aga teine meetri ruut sekundi kohta. Ütlesin, et ma ei mäleta, kas me füüsika eksamiks lugesime läbi kogu käsiraamatu või ainult eksamiprogrammis olevad punktid. Mait vastas, et vast ikka ainult programmi punktid. Ta lisas, et meie eksami põhirõhk oli mehaanikal. Mõtlesin, et see oli vist sellepärast nii, et mõeldi, et kes juba mehaanikast aru ei saa, sellele on elektrilised ja soojuslikud nähtused lootusetud. Tahtsin teha päeva jooksul palju lühikesi uinakuid. Aga need hakkasid venima oodatust pikemaks. Lõpuks ma ei teadnud enam, mis päev on.

*
Vaatasin Peedul metsa vahele viivat rada. Olin seda mööda kõndinud ringe, aga raske oli arvata, kui pikad need ringid õieti on. Ringi tegema oleks võinud minna ka praegu. Aga kartsin, et sel juhul võin kohata karusid.

*
Lugesin ühte raamatut. Seal kirjutati, millise maailmajao juures elab kui palju kalaliike, kuigi seda oleks võinud esitada ka ookeanide kaupa. Kõige rohkem kalaliike oli Aasias ja Aafrikas ja kõige vähem Põhja-Jäämeres. Ilmselt seal oli neid sellepärast vähem, et seal oli kõige külmem.

0 vastukaja: