laupäev, aprill 21, 2012

Kesklinnas olid kasutusele tulnud ostutšekid

Meil oli kodus mööblil uus paigutus. Minu tuba oli nüüd suur tuba. See mulle hästi ei meeldinud, sest see oli pimedam. Aga keegi pidi pimedamates tubades ka elama, kui majadel oli mitmes suunas aknaid. Või selgus, et minu tuba on seal, kus varemgi, aga Tõnu ja Henn on suurde tuppa tõstetud. Seega palju ei muutunudki. Tõnu ja Henn olid varem ka suure osa ajast seal olnud. Arutasime, mis ilmakaartesse meie aknad jäävad. Ütlesin, et lääs ongi läänes.

*
Kesklinnas olid kasutusele tulnud ostutšekid. See kellel tšekki ei olnud, võis ehk müüjatelt siiski kaupa küsida ja talle võidi müia tšekk koos kaubaga. Aga võibolla nõuti, et tšekk peab juba varem olemas olema. Istusin bussijaamas bussis. Aga kätt taskusse pannes selgus, et mul ei ole piletit, sest ainuke kaasasolev pilet on juba augustatud. Läksin bussist välja ja kõndisin putka juurde. Ma ei teadnud, mitu piletit osta. Küsisin pileteid kümne euro eest. Aga kui maksma hakkasin, siis selgus, et mul ei olegi eurosid, vaid ainult kümnekroonised. Siis pidin minema koju jala. Pileteid müüv naine oli kirjastuse juht. Ta ütles, et pakub mulle 5000 euro eest kuus kellast kellani tööd. Kellast kellani kirjastuses istumine poleks mulle hästi sobinud. Aga küsisin, mis töö see on. Naine vastas, et ta paneb kuu aja pärast kuulutuse lehte.

*
Hakkasin hommikul üles tõusma. Nüüd oli see tuba ainult minu oma ja suur tuba Tõnu ja Hennu oma. Tahtsin sellest hoolimata suurde tuppa minna. Sain öelda, et vahel käiakse üksteisel külas. Aga mulle endale väga poleks meeldinud, kui minu tuppa oleks tuldud. Ja ei teadnud, kuidas teised nende tuppa sisenemisse suhtuvad. Seetõttu otsustasin, et ei lähe kööki suure toa, vaid esiku kaudu.

0 vastukaja: