neljapäev, aprill 12, 2012

Tükeldasin magistritööd

Jagasin oma magistritöö kahte perioodi ja need lõikasin veel omakorda noaga kaheks köiteks. Olin magistritööga Toomemäel. Tahtsin seda lugema hakata, aga nägin, et tööd ei saa avada, sest puhus tugev tuul, mis oleks võinud lehed lendu viia. Siis oleks tulnud neid püüdma hakata. Üks õppejõud oli öelnud, et on parem, kui uurija mälu on halvem, siis saab ta uurimistöö rutem valmis. Minu meelest oli see vastuolus sellega, kui õppejõud ise panid mulle eksamitel hea mälu eest paremaid hindeid. Ja ma ei saanud aru, miks on nii tähtis, et ma töö ruttu valimis saaks, kui ükskord ma nagunii saan.

*
Tartu meistrivõistlused olid läbi viidud ühes Venemaa linnas. Nüüd olime Tartus tagasi. Karba oli Venemaale ruumi kinni pannud. Olime rongiga sinna linna sõitnud ja Karba oli õige maja üles otsinud. Ise ma poleks seda leidnud. Tegelikult Karba ei olnud seal ka varem käinud. Aga minul ei olnud orienteerumisvõimet.

*
Läksin Paidesse. Mõtlesin, et mina mõtlen alati, et tulen vanaemale külla, aga teda enam ei ole. See on nii kurb. Ma ei harju sellega kunagi. Tartu vanaema küsis, kui suur mu sissetulek on. Vastasin, et töötan viis päeva nädalas, aga saan selle eest ainult sada eurot kuus. Seejuures ei lähe isegi see pensioniarvestusse. Isa ütles vahele midagi, millega ta tahtis vist öelda, et töö õppimise ajal ei lähe. Otsisin internetist välja pensioniseaduse.

*
Olin hommikul kehalise kasvatuse tunniks kooli tulnud, aga kauemaks ei kavatsenud siia jääda, sest ma olin natuke haige. Kui mind oleks kojuminekul takistada püütud, siis oleksin öelnud, et ma ei võtnud kooliasjugi kaasa. Aga hakkasin mõtlema, et miks peaks kooliasjade koju jätmine suurem vabandus kojuminekuks olema. Läksin kaks korda läbi koolimaja peaukse välja vaatama. Ukse peale oli pandud silt, mis kell on. See pidi tähendama, et tund juba käib ja välja minna enam ei või. Läksin riidehoidu. Sellel oli küll uks, mille kaudu sai majast väljuda. Aga paistis, et seal ei olegi enam riidehoid, vaid mingid kabinetid. Ma polnud vahepealsetel aastatel koolis käinud ja ei olnud muudatustega tuttav.

0 vastukaja: