reede, mai 18, 2012

Mälestustesse seguneb fantaasiat

Nägin, et Oudekki moodi tüdruk sisenes tema endisesse trepikotta. Läksin tema järel. Aga kui ta trepist alla tagasi tuli, siis nägin, et tegemist on alles koolitüdrukuga, seega Oudekkist nooremaga. Seetõttu ma talle rohkem ei järgnenud. Kõndisin Oudekki endise korruseni. Nägin, et tema ema hoiab nüüd korteriukse taga jalgratast. Läksin trepist alla tagasi ja majast välja.

*
Kirjutasin mälestusi. Kirjutasin, et kui ma andsin Kristerile kirja kutsega Kuradisillale Fantoomide ühingu koosolekule, siis andsin talle hoobi, et ta seda loeks. Ükskord olin roninud koos Kristeri ja Erikuga Kuradisillale. Erik oli öelnud valju häälega Kristerile, et ta teeb mulle midagi kurja, aga mulle sosistanud, et päästab mind ära. Ja ta päästiski. Krister läks praegu Lossi mäest alla, kust ma olin üles tulnud. Ma ei läinud temaga koos, vaid otsustasin minna koju teist teed. Ma ei teadnud veel, kas minna mööda Vallikraavi tänavat või keerata üles. Mulle tuli meelde, et osad asjad, mida ma olin kirjutanud, ei olnud kunagi juhtunud. Kirjutasin, et mul läheb alati segamini, kas ma kirjutan mälestusi või fantaasiajuttu. Kui ma olin klassikokkutuleku välja kuulutanud, olin kirjutanud, et kõigepealt koguneme Kuradisillale, kui seal ei sobi, lähme koolimajja. Kuradisillal tahtsin klassikokkutulekut läbi viia sellepärast, et seal olid toimunud Fantoomide ühingu koosolekud. Aga klassikaaslased ei olnud nõus kokkutuleku jaoks sinna tulema, nii et läksime kohe koolimajja. Tagantjärele mõtlesin, et kui me oleks valinud Kuradisilla, oleks seal võinud võõrad ees olla. Olin kirjutanud ka, et võin kokkutulekul Viive kõrval istuda. Ma olin pidanud võimalikuks, et seal tuleb inimestel kõrvuti istuda, aga sellist olukorda polnud siiski tekkinud. Aga Viive oli arvatavasti just minu lause tõttu kokkutulekule tulemata jätnud.

*
Võtsime salaja laenuks võõrad jalgrattad. Läksime nendega mitme mehega ühte majja. Jalgrattavarguse tõttu tulid selle ukse taha jälitajad. Nüüd oleks tulnud akna kaudu põgeneda, aga me ei olnud redeleid kaasa võtnud. Võibolla esimene meist hüppas juba rõdult alla. Võibolla pärast kukkumist ta oskas oma kogemuste põhjal teisi juhendada, kuidas nad peavad hüppama, et luid ei murraks.

0 vastukaja: